Loopbaancheque aanvragen

Loopbaanbegeleiding is een fantastisch gesubsidieerd systeem van persoonlijke coaching bij je loopbaan. Iedereen die 7 jaar werkervaring heeft, kan loopbaanbegeleiding aanvragen als men in Vlaanderen woont en in de afgelopen 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding heeft gevolgd.

De loopbaanbegeleiding betaal je via een loopbaancheque. De eerste loopbaancheque geeft je recht op 4 uur persoonlijke begeleiding. De tweede cheque omvat 3 uur coaching.

Wie een loopbaancheque wil aanvragen, gaat naar de website van www.VDAB.be/loopbaanbegeleiding en klikt bovenaan rechts op het witte pionnetje/figuurtje. Surf je via pc, dan staat er nog bij ‘log in op mijn loopbaan’

Is het je eerste keer op de site, dan ga je jezelf eerst registreren. Ben je al ooit geregistreerd, dan kun je inloggen met je loginnaam of paswoord. Wie zijn paswoord vergeten is, kan dit opnieuw opvragen via mail.

Andere schermen voor pc en smartphone

Wie inlogt via de pc, vindt onderaan rechts een menu met ‘bestel loopbaancheques’.

Wie inlogt via zijn smartphone, ziet onder jobs een groene button met ‘bestel loopbaancheques’.

Je klikt op de link of button. Je krijgt daarna meer info en kunt de cheque bestellen. Een paar dagen later krijg je via e-mail een betaalverzoek van €40 voor 4 uur loopbaanbegeleiding.

Na betaling krijg je de loopbaancheque via e-mail

Na ontvangst van betaling, krijg je de loopbaancheque via mail toegestuurd. Je stuurt deze mail door naar Algida. Op de loopbaancheque staan 2 nummers. Deze 2 nummers geeft Algida in op de website van VDAB zodat VDAB weet dat jij voor Algida gekozen hebt.

Hoe ziet een loopbaancheque er uit?

De loopbaancheque krijg je via e-mail toegestuurd en is een pdf-document.

Er staat Loopbaancheque op samen met een chequenummer en klantnummer.

VDAB verwittigt ons niet als jij de cheque hebt bestelt. Je neemt daarom best zo snel mogelijk contact op met Algida om een afspraak in te plannen.

Je stuurt de loopbaancheque door. Je loopbaanbegeleider geeft de chequenummer en klantnummer aan VDAB door zodat VDAB weet dat jij bij Algida loopbaanbegeleiding volgt.

 

Loopbaancheques aangevraagd? Geef ons alvast een seintje

Tussen je aanvraag van de cheque en de ontvangst verlopen tussen de 7 en 10 dagen. Om efficiënt te werken, neem je best al contact met ons op via mail of bel 0486 329 020 van zodra je de cheque aangevraagd hebt.

Je krijgt dan al werkmap zodat je het eerste gesprek kunt voorbereiden. We kunnen dan ook al een datum vastleggen.

 

Algida is aangesloten bij erkende coachingcentra

Alvorens loopbaanbegeleiders loopbaancheques mogen aanvaarden, moeten zij zich aansluiten bij een erkend loopbaancentrum.

Zo ben jij zeker van de kennis, vaardigheden en kwaliteiten van de loopbaanbegeleiders.

Algida is aangesloten bij de erkende loopbaancentra van ACV Puls en Invia.

 

 

Scroll naar top