VDAB loopbaanbegeleiding Iedereen gelukkig in zijn job

 

VDAB loopbaanbegeleiding : wat doen als je ongelukkig bent in je job

Loopbaanbegeleiding van VDAB is er voor werknemers of zelfstandigen die ongelukkig zijn in hun job en hier iets aan willen doen. Via gesprekken krijg je meer inzicht in wat het probleem in je job is, wat je sterktes zijn en wat voor jou echt belangrijk is in je job.

Op basis hiervan kun je dan makkelijker beslissen of je dit alles gaat zoeken in je huidige job of bij een andere werkgever.

Mijn werk is niet (meer) leuk

In putje winter fietste ik elke dag van het station van een gemeente waar ik niets te zoeken had naar een industriepark waar ik niets te zoeken had, om daar tekstjes te schrijven, schrijft een blogster op de website Perfect day for a panic.

Afhankelijk van de studies die men bekijkt, is 20 tot 40 procent van de mensen ronduit ongelukkig in zijn of haar job. Dit is enorm veel. Want wie ongelukkig is, kampt vaak tegelijk met een dalend zelfvertrouwen, demotivatie, prikkelbaarheid tot wakker liggen ‘s nachts.

 

Niet vervulde loopbaandroom

Rond je 35e maken veel mensen een balans op. Aan de ene kant is er de carrièredroom: voor de ene betekent dat onvrede over nog niet ver genoeg staan op de carrièreladder, voor de ander die er wel gekomen is komt er de stress van een verantwoordelijke job bij.

Ook kinderen spelen een belangrijke rol bij dertigers, want dat betekent meer druk op de werk-privébalans.

Bij de oudste groep, boven de 55, spelen weer andere factoren een rol. Zoals het gevoel niet serieus genomen te worden of ingehaald te worden door jongere collega’s.

 

Voor wie is VDAB loopbaanbegeleiding?

De VDAB loopbaanbegeleiding is er voor al wie uit de impasse van een ongelukkige job wil geraken en zelf geen oplossing meer ziet.

Door met een buitenstaander te praten, wordt het makkelijker om een aantal gevoeligheden bespreekbaar te maken. 

De  inhoud van de gesprekken blijft binnen 4 muren. 

Anders gaan werken

Vroeger leek werken veel eenvoudiger. Je ging van 9 tot 17 uur naar kantoor en daarmee was de kous af. Vandaag leven we in een 24/24 en 7/7 economie. Wie een gsm van het werk heeft, kan ‘s avonds nog gebeld worden. En heel veel mensen zitten ‘s avonds nog e-mails te lezen. Dit is niet goed.

Werk en privé mogen voor een deel door elkaar lopen maar je mag gerust ook neen zeggen en duidelijk grenzen stellen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat we werken om te leven en niet leven om te werken.

De VDAB loopbaanbegeleiding start met 2 praatsessies van 2 uur bij een erkende loopbaanbegeleider. Er zijn maximum 8 uur begeleiding voorzien.

Praktisch gezien bestel je een loopbaancheque bij VDAB die je daarna aan je loopbaanbegeleider afgeeft.

De loopbaancheque kun je bestellen bij VDAB op het gratis nummer 0800.30.700. Men zal je vragen naar je naam, rijksregisternummer en mailadres. Voor 4 uur loopbaanbegeleiding betaal je slechts €10 per uur (of €40 in het totaal). Het bedrag betaal je rechtstreeks aan VDAB.

Na ontvangst van je loopbaancheque kun je een afspraak maken met je loopbaanbegeleider.

De loopbaanbegeleiding gaat door op de kantoren van Algida in het centrum van Antwerpen

 

Waarom ben jij ongelukkig in je job?

11 + 11 =