tekortkomingen van cv's

Tekortkomingen in cv’s

Cv’s blijven vaak te algemeen en onduidelijk waardoor sollicitanten kansen missen. Dit komt omdat de cv meestal niet meer dan een opsomming van verantwoordelijkheden is die men doet.
De recruiter moet dan zelf op basis van deze informatie gaan uitzoeken of de kandidaat echt geschikt is. Vermijd daarom onderstaande 3 tekortkomingen in cv's.

Als je dan weet dat elke cv maar 6 seconden aandacht krijgt, dan overweeg je best hoe je die cv meer toegankelijk maakt. Je nieuwe werkgever wil vooral lezen wat jij geleerd hebt. Hij wil van je horen hoe jij dit bij hem gaat doen.

3 tekortkomingen in cv’s

Zo maak je het recruiters makkelijker bij het beoordelen van je cv. Vermijd onderstaande tekortkomingen.

1. Je zegt niet wat je zoekt of wil

In je cv komt onvoldoende naar voor wat voor job je wil of waar je ambities liggen. In plaats van zelf aan te geven wat je wil, verwacht je van de recruiter dat hij dit voor jou doet.

Het gevaar is dat je uitgenodigd wordt voor een job die je liever niet doet. Of neem jij nog alles aan wat je voorgeschoteld krijgt?

2. Het belangrijkste woord uit je cv is onvoldoende zichtbaar

Wat wil jij vertellen in je cv? Wat is jouw verkoopargument dat alle deuren opent? Wat maakt van jou de witte raaf? Meestal staat dit ergens verborgen of zeer laag in je cv.

Ken je jouw belangrijkste argumenten niet, vraag dan aan de recruiter tijdens het gesprek waarom jij uitgenodigd bent of wat hij van je cv onthouden heeft. Wat hij eerst vermeldt zonder naar je cv te kijken, is wellicht jouw belangrijkste argument.

3. Je legt onvoldoende de link tussen jouw ervaring en wat de werkgever zoekt

Als je de vacature van de werkgever bekijkt, heb jij dan in je cv duidelijk gemaakt welke ervaring van jou perfect aansluit bij zijn functie- of jobvereisten? Doe dit. Je maakt het een werkgever zoveel makkelijker.

 

Belang van gepersonaliseerde cv’s neemt toe

Vandaag worden cv’s meestal nog door recruiters doorgenomen. Zij zoeken vooral trefwoorden en bij twijfel denken ze wellicht eens even na om je uit te nodigen voor een gesprek.

De trend is echter dat computers de eerste selecties gaan doen. Het zullen robots zijn die je cv screenen op basis van op voorhand ingegeven trefwoorden. Er komt dus geen interpretatie meer aan te pas.

Gepersonaliseerde cv’s maken is veel meer werk

Wie op sollicitatiegesprek gaat, bereidt zich goed voor. Waarom kiest men best voor mij? Wat heb ik dit bedrijf te bieden?

Vandaag ga je al een groot deel van die voorbereiding doen op het moment dat je de cv schrijft. Dat vraagt veel meer tijd maar het brengt ook veel meer op.

 

Ook aandacht voor je cv tijdens loopbaanbegeleiding

Tijdens de loopbaanbegeleiding leer je denken zoals recruiters als het over je cv gaat. Hierdoor ontwikkel je vaardigheden die je heel je leven blijft toepassen.

Net daarom is de loopbaanbegeleiding zo’n groot succes, weet loopbaanbegeleider Michel Piedfort.

Je krijgt zoveel praktische tips om bedrijven van je competenties te overtuigen dat je hier alert voor blijft.

Daarenboven ga je anders met je werkgever communiceren waardoor het ook makkelijker wordt om jouw prestaties aan je baas te tonen, om promotie te vragen of een salarisverhoging te krijgen.

Scroll naar boven