Tekort aan loopbaancoaches

Tekort aan loopbaancoaches

Er zijn loopbaancoaches tekort. Dat blijkt als we alle cijfers over werkgeluk naast mekaar leggen. België heeft in verhouding tot andere landen weinig gelukkige werknemers. Eén op twee houdt niet van zijn job, één op drie heeft te veel werkstress, zeven is bijna overwerkt en meer dan 400.000 werknemers zijn psychisch ziek van hun werk.  Dat betekent toch iets.

Werkgevers kennen deze cijfers al jaren. Toch slagen zij er niet in om het tij te doen keren. Velen menen dat dit er gewoon bij hoort. Niets is minder waar.

De werknemer moet het zelf maar oplossen

Hierdoor komt de bal volledig in het kamp van de werknemer te liggen. Wil de werknemer minder stress of meer werkgeluk, dan zoekt hij hiervoor best externe hulp. De werkgever heeft immers zelf amper programma’s, opleidingen of trainingen om dit te vergroten.

De programma’s rond werkgeluk die vanuit de werkgever uit gaan, zijn vaak beperkt tot happy evenementen: laten we met zijn allen eens iets samen gaan doen: een barbecue in de zomer, gaan bowlen in de winter, een Sinterklaasfeest of een wekelijkse fruitmand.

(lees verder onder de banner) Algida Programma

Je krijgt dan situaties zoals op de fot bovenaan. De werknemer voelt zich alleen. Hij zit met een probleem dat maar niet opgelost geraakt.

Individueel traject met loopbaancoach

Werkgeluk heeft echter niets met happy evenementen van doen. Het is een gevoel waar medewerkers mee blijven zitten, dat men best aanpakt. Daarom dat persoonlijke coaching van werknemers zelf op korte termijn zulke goede resultaten geeft.

Dankzij deze loopbaancoaching gaan werknemers anders naar hun job kijken, wordt het duidelijker waar men wat meer sturing nodig heeft, gaan ze anders met stress om en leert men makkelijker grenzen stellen. Het resultaat van de loopbaancoaching is dan ook vooral persoonlijke groei van werknemers met een enorme dankbaarheid tot gevolg.

Tekort aan loopbaancoaches opvangen door meer opleidingen

Vandaag zijn er verschillende types van opleidingen tot loopbaancoach op de markt.

  • Zo kan men van thuis uit een cursus lezen. Deze boeken kosten tot 500 euro. Men doet achteraf een examen en krijgt een getuigschrift. Als men vragen heeft, is er een coach op afstand die je wat helpt.
  • Er zijn ook groepslessen tot loopbaancoaches bij instellingen zoals Syntra. Je betaalt hier tot 750 euro. De nadruk ligt hier vooral op de theorie met weinig oefeningen of rollenspelen.
  • Er zijn uiteraard ook heel wat opleidingen in groep bij coachingcentra. Hier betaal je vaak meer dan 2.500 tot 5.000 euro voor een opleiding tot coach. Je bent hier gebonden aan vastgelegde data.
  • Bij Algida heeft men persoonlijke begeleiding tot loopbaancoach. Dit wil zeggen dat je 20 uur privé-coaching krijgt en zo het vak leert. Naast de theoretische onderbouw zijn er vooral veel oefeningen en praatsessies waardoor je na de opleiding ook je eigen programma hebt. Je kiest samen met je coach de data waarop je de opleiding volgt.
Scroll naar top