Stress verminderen

Buikpijn, hoofdpijn, steken in de borst of spierpijn. Herken jij het? Deze klachten kunnen het gevolg zijn van te veel werkdruk of stress

 

Hoofdpijn is een van de meest voorkomende klachten bij werkstress.

We nemen dan vaak een pijnstiller en hopen dat de hoofdpijn daarna weer overgaat. Toch kun je beter even stoppen met werken en naar buiten gaan om een frisse neus te nemen.

Schrijf op wanneer jij hoofdpijn krijgt. Wat was je toen aan het doen? Hoe lang heeft deze hoofdpijn geduurd? Heb je iets gevoeld enkele minuten vooraleer de hoofdpijn begon. Je kunt zo ontdekken hoe je die hoofdpijn kunt vermijden.

 

Ook krampen of buikklachten zijn een typisch signaal van stress. Wanneer de stress erger wordt, ga je vaak het werk moeten onderbreken en loop je automatisch naar het toilet.

Je lichaam zegt: ik moet hier even weg. Ook hier ga je best het patroon van de buikklachten proberen te ontdekken door ze op te schrijven. Want hoe erger de stress wordt, hoe minder duidelijk het zal zijn, waarom jij deze klachten krijgt.

 

 

 

Nog 40 andere klachten kunnen werkstress verklaren

Naast hoofdpijn, buikklachten, steken in de borst zijn er nog tientallen andere symptomen die een te hoge werkdruk kunnen verklaren.

Daarom maakten wij TestjeWerkStress.be , een gratis stresstest die je een overzicht geeft hoeveel last van stress jij hebt.

overzicht stresstest testjewerkstress grow coachingh

  • zit jij in het rood, dan kun je niet veel extra stress meer verdragen
  • zit je in het groen, dan kan je nog heel wat extra werkdruk aan

Wie in het rood zit, zal als hij zijn klachten bekijkt, automatisch proberen om dat stressniveau omlaag te krijgen. Daarom krijg je na de stresstest ook een lijst van werkpunten mee.

 

Stress verminderen met gratis stresstest

De stresstest is gratis. Je kunt hem zo vaak invullen als je zelf wil. Zo kun je op elk moment vermijden dat je ziek wordt van de stress.

 

Stress gaat vanzelf niet weg

Werkstress gaat niet vanzelf weg. Schakel daarom professionele hulp in. Je krijgt minder pijnklachten, je ervaart minder frustraties en wordt positiever ingesteld. Hierdoor zullen de stressklachten verdwijnen.

Wie wenst, kan persoonlijke begeleiding krijgen via de loopbaancheque van de overheid. Je betaalt dan slechts 40 euro voor 4 uur begeleiding.

Ga van stress naar happiness.

Doe nu jouw test: www.testjewerkstress.be

 

werkstress verminderen
Scroll naar top