Starten als freelancer checklist

Droom je al lang om freelancer te worden? Hoe start je daar nu concreet mee? Met deze starten als freelancen checklist en bijhorende test begin je er meteen aan en krijg je een duidelijk beeld van je werkpunten:

Starten als freelancer checklist

  1. Welke statuten voor freelancers zijn
  2. Wat zijn de verschillen
  3. Waar ga jij werken
  4. Aan welk tarief ga je werken
  5. Wat kun jij zoal doen
  6. Waar ga je klanten vinden
  7. Waarom zouden zij voor jou best kiezen
  8. Hoe versla je de concurrentie
  9. Wat zet je in je contract

In het begin was het moeilijk om te starten als freelancer

Ikzelf werk al 20 jaar als freelancer. Ik weet uit ervaring dat freelancen super tof omdat je kunt werken waar, wanneer en hoe je wil.  Ik heb ook ervaren dat starten niet altijd eenvoudig is omdat je op het internet heel veel misleidende, verwarrende of foute informatie vindt.

Vraag daarom informatie uit eerste hand bij iemand die ruime ervaring heeft. Ik help je er graag bij. Wist je dat je zelf dankzij de Vlaamse overheid 4 uur persoonlijke begeleiding krijgt voor amper 40 euro dankzij de loopbaancheque die je alleen op de website van www.vdab.be/loopbaanbegeleiding kunt aanvragen. Je betaalt die 40 euro aan VDAB/Edenred en aan mij betaal je niets.

Toch is freelancen mogelijk. Wist je trouwens dat een freelancer gemiddeld 5 klanten heeft. Meer is er echt niet nodig om een toffe freelance job uit te bouwen.

Starten als freelancer checklist afwerken

Doe onze test starten als freelancer en zie meteen wat je werkpunten zijn. Zo wordt het voor jou nog makkelijker om jouw checklist te concretiseren en af te werken.

Vragen kost niets

Hoe begin je met freelancen? Wil je dit weten? Vraag het gewoon aan mij. Vragen kost niets. Via een telefoongesprek krijg je op een paar minuten al heel wat praktische tips die je op het internet nergens vindt.

Het is echt zonde dat je die droomjob van freelancer worden niet uitvoert gewoon omdat je geen vragen hebt gesteld, toch?

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.