Sollicitatiespel: als sollicitant even recruteerder wordt

Leer veel over jezelf in 90 minuten

Sollicitatiespel: als sollicitant even recruteerder wordt

Tijdens het sollicitatiespel word je zelf even recruteerder en krijg je feedback als sollicitant. Dit geeft je de unieke gelegenheid om op 90 minuten veel over jezelf te weten te komen.

Hoe gaat het sollicitatiespel?

Wanneer er bijvoorbeeld 10 deelnemers zijn, wordt de groep opgesplitst in 5 sollicitanten en 5 recruteerders die elk een aantal minuten met elkaar praten. Daarna wordt er doorgeschoven naar de volgende persoon.

Het sollicitatiespel is vergelijkbaar met speeddaten. Het onderwerp is alleen anders: het gaat hier over solliciteren.

Iedereen is de helft van de tijd sollicitant en de helft van de tijd recruteerder.

Tijdens elk gesprek komen er een aantal vaste onderdelen aan bod. Zo vertrekt men vanuit de cv of motivatiebrief als basis voor het gesprek. Er wordt ook gepeild naar je motivatie en ervaring.

 

Evaluatie sollicitant

Na elk gesprek zal de persoon die recruteerder is direct de positieve punten noteren samen en een overzicht maken van dingen die minder goed overkwamen.

De avond wordt afgesloten met een leermoment waarop iedereen kan vertellen waarop hij of zij persoonlijk zal letten bij latere sollicitaties.

Waarop let een recruteerder?

Het sollicitatiespel is ideaal voor iedereen die eens in de schoenen van een recruteerder wil staan. Wat hoort hij als je solliciteert, hoe kom ik over opdat de sollicitant beter weet waarop te letten in echte sollicitaties.

Hoe vaak mag men aan het sollicitatiespel deelnemen?

Mensen mogen meerdere keren deelnemen. Vooraf inschrijven is verplicht omdat het spel zich vooral leent voor kleinere groepen.

Sollicitatiespel en 4 stappen plan naar een betere job

Het sollicitatiespel is een gratis evenement van Algida dat een 4 stappen plan aanbiedt om makkelijker toffe jobs te vinden.

Het vertrekpunt voor die toffe job is wat je graag wil doen en niet je ervaring of diploma. Dat maakt dit 4 stappen plan zo sterk.

Het 4 stappen programma wordt mee gefinancierd door VDAB. Het duurt 4 tot 8 uur en verloopt via persoonlijke begeleiding.

 

Praktische informatie:

  • Voor wie: voor werknemers die van job willen veranderen of hun huidige job wat beu zijn.
  • Meebrengen: je cv, pen en papier
  • Waar: Sint Jans Plein Antwerpen (ondanks de werken toch makkelijk bereikbaar)
  • Wanneer: datum wordt later bekend gemaakt
  • Tijd: van 19 tot 20u30
  • Prijs: deelname voor sollicitatiespel is gratis maar 2 drankjes verplicht (€5)
  • Vooraf inschrijven is verplicht ivm organisatie

Wil je aan een sollicitatiespel deelnemen, ontvang de data via mail

Heb je zin om eens aan een sollicitatiespel deel te nemen? Laat dan hier je contactgegevens na. Je krijgt dan de data doorgestuurd van de eerstvolgende evenementen.

14 + 7 =