online vragenuur loopbaanbegeleiding

Opleiding loopbaanbegeleider

Droom je er al een tijd van om zelf loopbaanbegeleider te worden, volg dan de online opleiding loopbaanbegeleider in 10 sessies. Deze online opleiding is een persoonlijke cursus dit wil zeggen dat de lestijden in onderling overleg worden afgesproken. Er is vandaag een groot tekort aan loopbaancoaches als we alle cijfers naast mekaar leggen.

Wat komt er in de opleiding loopbaanbegeleider aan bod?

 1. Wat is loopbaanbegeleiding
 2. Het intakegesprek
 3. Wat komt er in de loopbaanbegeleiding aan bod
 4. Waarvoor volgen mensen zoal loopbaanbegeleiding
 5. Wanneer is loopbaanbegeleiding ideaal
 6. Hoe ontdek je waar mensen op vast lopen
 7. Hoe krijg je een dieper zicht op wie je coachee als persoon is
 8. De balans: laat je coachee ontdekken wat hij leuk vindt, niet leuk vindt vindt, goed kan, zichzelf overschat en onderschat, wat zijn talenten zijn
 9. Wat zijn de hindernissen van je coachee? Waarom loopt hij vast?
 10. Hoe zit het met het stressniveau? Hoe gaat je coachee hiermee om?
 11. Hoe vertaal je de portfolio en cv naar een overtuigend en krachtig werkinstrument
 12. Hoe laat je de coachee zijn talenten en competenties ontdekken?
 13. Welke jobs kan hij linken aan deze competenties en talenten?
 14. Marktverkenning: waar zitten de bedrijven die de droomjob van de coachee aanbieden?
 15. Hoe kan de coachee zichzelf goed verkopen: online en offline. Wat is de rol van sociale media?
 16. Hoe ziet de ideale werksituatie van je coachee er uit? Wat had hij altijd al willen doen? Welke oriëntatietesten zijn er? Wat wil hij (niet) meer?
 17. Opmaak van je eigen programma en werkmap
 18. Marketing voor loopbaanbegeleiders

 

Vraag info

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.

10 sessies van 1,5 uur

De opleiding tot loopbaanbegeleider telt 15 uur, opgesplitst in 10 sessies. Elke keer is er een theoretische omkadering, een gesprek en oefeningen.

Naast de theorie krijg je dan ook meteen al een stevige dosis van luistertechnieken mee. Het wordt dan voor jou duidelijker welke vragen je zoal kunt stellen, hoe deze vragen bij coachees binnen komen en hoe je zoal kunt reageren.

1 op 1 coaching

We werken in een 1 op 1 setting waardoor jij echt centraal staat en veel sneller leert. Zo kan er echt op maat gewerkt worden. Het laat ons toe om sneller te gaan bij de dingen die je al weet. Tegelijk kunnen we meer tijd besteden bij de onderwerpen waar je vandaag minder ervaring of voeling mee hebt.

Online opleiding loopbaanbegeleider

De opleiding gaat door via Zoom beeldbellen. Je kunt dus alles makkelijk van thuis uit volgen en files vermijden. Uiteraard is de opleiding ook mogelijk bij ons in Rijkevorsel.

Wat na de cursus?

Na deze opleiding heb je voldoende bagage om als loopbaanbegeleider aan de slag te gaan. Je hebt de theoretische kapstok wat loopbaanbegeleiding is en je eigen programma. Er zijn constant vacatures voor loopbaanbegeleiders bij de erkende loopbaancentra. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om zonder loopbaancentrum te werken.

Wie is je coach?

Michel Piedfort is al meer 5 jaar zelf loopbaangeleider en heeft honderden uren aan coaching op zijn teller staan. Hij is tegelijk ondernemer waardoor hij ook oog heeft voor de commerciële kant van de zaak (hoe vind je klanten, waar vind je die en hoe overtuig je hen.

Data

De opleiding is individueel. De data worden vastgelegd in functie van elkaars agenda. Dit kan zowel overdag als ’s avonds.

Prijs

De prijs voor de 10 sessies bedraagt 1.450 euro excl btw. Meer info: maak je afspraak. Bel Michel op 0486 329 020 of mail via onderstaand formulier

Ja, graag meer info over de opleiding loopbaanbegeleiding

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.
Scroll naar top