Onbetaalde facturen innen zonder zorgen

orzeon onbetaalde facturen innen zonder zorgen

Eén op twee bedrijven betaalt zijn facturen te laat. Dus iedereen komt het wel eens tegen. Hoe zorg jij er toch voor dat klanten sneller betalen?

 1. Zorg voor sluitende en correcte algemene voorwaarden
 2. Factureer zo snel mogelijk
 3. Is de vervaldatum verstreken, herinner al op de eerste dag
 4. Blijf opvolgen tot het geld binnen is
 5. Onbetaalde facturen innen, besteed het ganse traject aan Orzeon uit
 6. Stop met werken tot de factuur betaald is. Je moet dit wél in je bestelbon of algemene voorwaarden voorzien
 7. Vraag een voorschot, studiekosten, voorbereidingskosten, ... of laat zoveel mogelijk op voorhand betalen. Bespreek daarom de algemene voorwaarden tijdens je verkoopgesprek

Sluitende algemene voorwaarden

“We gaan er vandaag te gemakkelijk van uit dat we goede algemene voorwaarden hebben”, vertelt Thibaut Martien van Orzeon. “Helaas, sinds onze oprichting in 2015 merken we dat het aantal bedrijven met waterdichte algemene voorwaarden op een hand te tellen is.” Wie geen goede algemene voorwaarden heeft, mist betalingen. Daarom begint Orzeon altijd met de analyse van de algemene voorwaarden als zij een relatie met een klant aangaan.

Factureer zo snel mogelijk

Vertel je klant op voorhand dat de factuur direct na levering komt en vraag naar zijn betaalpolitiek. Zo krijg je al een idee wanneer men doorgaans betaalt en wie de betalingen doet.

Volg direct op

Naast een stipte facturatie is een stipte opvolging ook belangrijk. Zo weet je klant direct dat je dingen aanpakt. Omdat veel zaakvoerders geen tijd hebben om de opvolging van onbetaalde facturen te doen, kun je dit ook uitbesteden aan bedrijven zoals Orzeon.

Deze opvolging is super belangrijk. Er zijn weinig bedrijven die stelselmatig blijven bellen om het geld op hun rekening te krijgen. Als zaakvoerder is het een evenwicht zoeken tussen druk zetten om je geld te krijgen en de klant geïnteresseerd te houden voor een nieuwe aankoop.

Onbetaalde facturen innen zonder zorgen door het uit te besteden

Het grote voordeel van Orzeon is dat je een vast bedrag per jaar betaalt voor de opvolging en inning van alle onbetaalde facturen, ongeacht het aantal of het bedrag. Je kunt dus echt 1 of 100 onbetaalde facturen geven zonder dat je extra kosten hebt.

Tegelijk krijg je bij Orzeon altijd het volledige factuurbedrag (hoofdsom) bij inning, je betaalt dus geen extra dossierkosten of commissie.

Tenslotte gaan ze ook naar de rechter voor jou. Alle gerechtskosten, deurwaarder en ook ereloon en kosten advocaat worden door hen. Ook in geval van niet-inning of onvermogen van de klant. Hierdoor is het voor jou ook interessant om zeer kleine bedragen te laten invorderen.

Welk type onbetaalde facturen kun je aan Orzeon doorgeven?

Elk dossier is welkom:

 1. Facturen naar bedrijven en particulieren
 2. Nieuwe facturen en oudere facturen
 3. Kleine en grote bedragen
 4. Omdat je als klant maar één jaarbijdrage betaalt, is het budget perfect te voorzien omdat er geen onverwachte kosten zijn.

Wat als je geen getekende bestelbon hebt?

Zelfs wie geen getekende bestelbon heeft, kan ook zijn onbetaalde facturen doorgeven. Heel veel zelfstandigen werken op basis van e-mails of na een mondeling akkoord.

Meer info: Orzeon.be – Thibaut Martien – tel 016 39 47 36 – info@orzeon.be – www.orzeon.be – Orzeon op Facebook – Youtube getuigenissen.

🕶 Gratis 13 online testen

Welk kleurtype ben jij, welke job past je, ben je een toffe collega, ben je perfectionist, stresstest, hoe functioneer jij,...

We sturen je nooit spam en delen nooit je e-mailadres.
Lees meer in ons
privacybeleid.

Scroll naar boven