voorbeeldcv

Nieuwe trend: verwerk je motivatie in je cv

Omdat je motivatiebrief minder aandacht krijgt dan je cv, wordt de motivatie meer en meer in de cv verwerkt. Sterker nog, de motivatiebrief staat vaak zelfs bovenaan omdat het de reden is waarom men je best voor een gesprek uitnodigt.

Mensen zeggen ook vaker wat ze zoeken in hun cv. De beste plaats om dit te zetten, is onder de motivatiebrief.

De opsomming van je ervaring, zakt zo lager in je cv waardoor het minder opvalt.

Vroeger: veel aandacht voor de motivatiebrief en de cv was dezelfde voor iedereen

Uit recente onderzoeken is gebleken dat je motivatiebrief 4 seconden aandacht krijgt tegenover 6 seconden voor je cv. Wat lees je nu op 4 seconden? Bijna niets.

Veel recruiters geven toe dat ze de motivatiebrief zelfs niet lezen. Ik hoor zelfs sollicitanten vertellen dat hun motivatiebrief tijdens het gesprek niet afgedrukt was en dat er alleen naar de cv gekeken werd.

Omdat de motivatie toch een essentieel onderdeel van je sollicitatie is, wordt de motivatie daarom mee in de cv opgenomen.

De motivatie krijgt zelfs een zeer belangrijke rol in je cv omdat die helemaal bovenaan gezet wordt. Hierdoor wordt de motivatie als het ware de korte samenvatting waarom men jou best uitnodigt voor een gesprek.

Wat gebeurt er dan met je motivatiebrief?

De motivatiebrief zoals we die vroeger kenden verdwijnt. De e-mail die als motivatie dienst doet, is heel kort. De bedoeling van de motivatiebrief (of motivatie e-mail) is dat men je cv aanklikt.

Er wordt verwezen naar de vacature en de belangrijkste reden waarom jij de geknipte kandidaat bent.

Wordt de cv dan niet te lang?

De richtlijn van maximum 2 pagina’s voor een cv blijft bestaan. Het gevolg is dat niet relevante ervaring uit je beroepsleven niet langer op je cv vermeld wordt en dat men via grafische vormgeving meer info op de cv verwerkt..

ūüē∂ Gratis 13 online jobtesten

Welk kleurtype ben jij, welke job past je, ben je een toffe collega, ben je perfectionist, stresstest, hoe functioneer jij,...

We sturen je nooit spam en delen nooit je e-mailadres.
Lees meer in ons
privacybeleid.

Scroll naar boven