Selecteer een pagina

Motivatie werknemers

Ontevreden werknemers vinden in 8 uur hun motivatie terug en blijven daarna bij hun werkgever vol overgave meedraaien. Die ervaring heeft Michel Piedfort van Algida Loopbaanbegeleiding.

1 op 2 werknemers voelt zich wel eens ongelukkig in zijn job en meer dan 3 op 4 ongelukkige werknemers doen er niets aan. Als ongelukkige medewerkers ongemotiveerde medewerkers worden, is dit een ramp voor de efficiëntie van bedrijven.

Voor de overgrote meerderheid van ongelukkige werknemers is veranderen van job meestal niet de beste oplossing. Zo blijkt uit de statistieken van loopbaanbegeleiding van Algida. Daarom willen de meeste werknemers bij hun huidige werkgever blijven.

Motivatie begeleiding win win situatie voor werkgever en werknemer

Zowel werkgever als werknemer hebben er alle belang bij dat iedereen gemotiveerd blijft.

Gemotiveerde werknemers komen met plezier werken, zij vertellen positieve dingen over hun bedrijf en denken mee vooruit waardoor de kans dat de werknemer ziek valt of vertrekt verkleint.

De werkgever hoeft zich dan ook niet langer zorgen te maken over de mogelijke vervanging van iemand. Zeker in periodes dat het al moeilijk is om goede werknemers te vinden.

8 op 10 vindt motivatie terug

Hoe komt het dat zoveel werknemers uiteindelijk toch bij hun werkgever blijven en opnieuw gemotiveerd raken? Door te gaan herbronnen via onze herbronmap, komt er een proces op gang waarbij ontevreden werknemers zich bewust worden van onbewuste obstakels die ze zichzelf opleggen en oplossingen gaan zoeken.

Doorgaans ligt de oplossing in een mix van actiepunten.

%

Anders communiceren

%

Anders naar job kijken

%

Problemen aanpakken ipv uitstellen

Gaande van anders communiceren met collega’s of hun baas, problemen niet langer uitstellen maar leren aanpakken tot anders naar een job leren kijken.

Motivatie werknemers via overheidssteun

De motivatie van werknemers kan kaderen binnen de loopbaanbegeleiding van VDAB.

Hierdoor betaal je slechts 10 euro per uur (of 80 euro voor het ganse traject per werknemer) als de werknemer aan de voorwaarden voldoet.

Geef ontevreden werknemers

hun motivatie terug 

met onze loopbaanbegeleiding

vraag een gratis gesprek

7 + 1 =

Kwaliteitsgarantie

Algida is aangesloten bij de erkende loopbaancentra ACV-LBC, Acerta en Grow Coaching waardoor de begeleiding met loopbaancheques van VDAB betaald kan worden. De loopbaancheque is op naam van je werknemer en mag door de werkgever betaald worden. Door het toezicht door de overheid, ben je zeker dat er een ijzersterk programma is en interne kwaliteitscontroles voorzien zijn.