Mindset test

In deze mindset test ontdek je of jij eerder positief of negatief in het leven staat. Beantwoord de 11 vragen en zie daarna het antwoord meteen.

 

Mindset test: hoe kijk jij naar jezelf

Een mindset is een denkstijl of geesteshouding die bepaalt hoe je naar jezelf, je kwaliteiten en vaardigheden kijkt. Je kunt jezelf omschrijven als positief of negatief ingesteld. Anderen benoemen zichzelf eerder als realistisch of kritisch. In de bovenstaande mindsettest zijn er 11 stellingen over levenshouding. Doe deze test eens en ontdek wie je bent.

Je krijgt na afloop je resultaat en antwoord per vraag via mail toegestuurd.

Je houding op het werk

Je mindset bepaalt veel. Doorgaans zijn we liever in de buurt van positief ingestelde mensen. Ze maken ons blij, geven ons vooruitzichten en we krijgen van positieve mensen enorm veel energie.

Negatief ingestelde mensen daarentegen worden vaker ervaren als klagers en zagers. Ze hebben commentaar op alle maatregelen en ze slorpen energie. Men heeft doorgaans ook heel wat moeite nodig om hen te overtuigen. Toch zijn negatiever ingestelde mensen ook nodig. Het zijn de voelsprieten in het bedrijf. Ze durven dingen in vraag te stellen en gaan niet zomaar akkoord met elke beslissing. Ze durven tegen de stroom ingaan en zetten collega's aan het denken.

Belangrijk is hoe jij met die positieve of negatieve houding om gaat.

Beperkt jouw mindset je kansen?

Het kan zijn dat jouw houding je jobkansen of promotiekansen beperkt. Ongeacht of je nu eerder positief of negatief ingesteld bent. Als je opmerkingen krijgt over je mindset, als je twijfelt over jezelf, als je verwijten krijgt, .... dan is het hoog tijd om je mindset aan te passen.

Daarom is deze mindset test zo belangrijk

We raden daarom deze test enorm aan als vertrekpunt. Hoe bekijk jij jezelf vandaag op basis van 11 zeer concrete vragen.

6 Tips voor een positievere mindset

  1. Aanvaard dat je negatieve gedachten maar gedachten zijn en gekleurd worden door je ervaringen.
  2. Richt je op de positieve dingen. Je gaat hierdoor ook meer oog krijgen voor het positieve omdat je meer positieve dingen rondom jou ziet. Het omgekeerde is ook waar: hoe meer je negatief bent, hoe meer bewijs je overal ziet dat het daadwerkelijk ook zo is.
  3. Aanvaard dat je negatieve gedachten gevoed worden door de media. Het nieuws brengt vooral negativiteit. Bekijk het nieuws zonder er negatieve emoties aan te koppelen en vertrouw op wat wel goed gaat. Negatieve gedachten doen je klagen en zagen. Omdat we vaak blijven hangen in iets of iemand anders verantwoordelijk stellen, is dit een vrij makkelijke manier om zelf niets te moeten doen.
  4. Zoek de keerzijde van negatieve gedachten. Ga na wat ondanks alles toch positief was, wat je er uit geleerd hebt of wat het werkpunt voor jezelf is om dit in de toekomst te vermijden. Niets is alleen maar negatief.
  5. Neem het leven en je werk minder serieus. Doe vooral dingen die je leukt vindt. Zo maak je het voor jezelf en anderen minder zwaar.
  6. Lach meer naar mensen op straat. Door te lachen ga je stralen en word je makkelijker aanspreekbaar. Dat geeft je een fijn gevoel. Wie vooral nors kijkt, geeft onbewust de boodschap om met rust gelaten te worden.

Mindset test: meer dan happy happy happy

Mindset op het werk wordt vaak verengd tot happy happy happy. Het gaat veel verder dan dat. Het draait ook om geloven in jezelf, jezelf aanvaarden en oplossingen zien.

Daarom is dit een continu leerproces. Net omdat de wereld zo snel verandert, wijzigt de dagelijkse context voortdurend en worden wij vaak verplicht om onszelf continu in vraag te stellen of naar nieuwe mogelijkheden te zoeken. Je hebt wellicht al meermaals zelf ervaren dat de oplossingen van het verleden vandaag niet altijd werken. Hoe overstijg je op zo'n momenten jezelf, hoe ontdek jij zelf nieuwe mogelijkheden, .... daar helpt loopbaanbegeleiding je ook bij.

loopbaanbegeleiding rijkevorsel michel piedfort algida

Naar een positievere mindset via loopbaanbegeleiding 

Wie een meer positieve mindset wil om zo zijn kansen op werk of promotie te vergroten, kan daar ook zijn loopbaancheque voor inzetten. Je krijgt dan 4 uur persoonlijke online begeleiding voor €40. Je kunt de loopbaancheque alleen op de site van VDAB aanvragen als je werknemer of zelfstandige bent.

Heb je vragen, mail of bel Michel op 0486329020

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.