Meer jobinterviews en minder concurrentie – solliciteer anders

Slechts 1 sollicitant krijgt de job, zorg er voor dat jij het bent

Te weinig sollicitatie-interviews krijgen of niet doorstoten naar het 2de of finale gesprek. Herken je het? Dan is het voor jou tijd om krachtiger te gaan solliciteren met loopbaanbegeleiding.  Er zijn tientallen redenen waarom jij die job  wellicht niet gekregen hebt. Daarom is het belangrijk dat we eerst een beeld krijgen van hoe je solliciteert, wat jij belangrijk vindt, waarom je bepaalde jobs uitkiest en wat je tijdens sollicitaties vertelt.

Daarna krijg je feedback over wat wij lezen, horen, zien of ervaren. Op basis hiervan gaan wij kijken hoe je de sollicitaties anders kunt aanpakken en verbeteren.

Verlaag de concurrentie van andere sollicitanten

Je ontdekt zo wat jouw persoonlijke sterke punten zijn en hoe je die verkoopt. Tegelijk gaan we na op basis van jouw ervaring en interesses voor welk type van bedrijven je kunt werken.

(lees verder onder de banner) Algida Programma

Om je kansen op die droomjob te vergroten, leer je hoe je de concurrentie van andere sollicitanten verlaagt of zelfs uitschakelt.

Hierdoor wint jouw zelfvertrouwen. Je krijgt tegelijk ook de ruimte om een hoger gewenst salaris te vragen.

Solliciteren wordt vaak als een echte afvalrace ervaren want voor elke job zoekt men slechts 1 werknemer terwijl er meerdere kandidaten zijn. Het aantal teleurgestelde mensen is daarom groot. Het hoeft echter geen afvalrace te worden.

Sterker solliciteren: eerlijke feedback van je loopbaanbegeleider

Het succes van sterker solliciteren komt omdat het bedrijf sneller in jouw gelooft als de ideale kandidaat.

Dankzij de persoonlijke begeleiding krijg je direct feedback. Want geef toe: welke recruiter geeft een eerlijk antwoord over je sollicitatie?

Je persoonlijke loopbaanbegeleider gaat je wel vertellen waar het beter kan en waar jij de mist in gaat. De persoonlijke begeleiding bestaat uit een 4 stappen plan:

  1. wie ben je, waarom wil je nu van job veranderen, waar loop je vast
  2. wat kun je & hoe solliciteer je nu
  3. waar wil je naar toe: hoe ziet jouw droomjob er uit
  4. waar vind je die jobs als ze nog niet op jobsites staan, hoe verlaag je de concurrentie, hoe vergroot je de kans om uitgenodigd te worden voor een gesprek en zorg je voor een goed imago?

Voorwaarden loopbaanbegeleiding

Deze loopbaanbegeleiding is toegankelijk voor iedere werknemer die in de afgelopen 2 jaar minstens 1 jaar gewerkt heeft en in Vlaanderen of Brussel woont.  De begeleiding is alleen betaalbaar met VDAB loopbaancheques. Je hebt recht op maximum 8 uur loopbaanbegeleiding om de 6 jaar. De overheid subsidieert het merendeel van de kosten, er is een eigen bijdrage van €10 per uur (of €40 per cheque) die je betaalt aan VDAB.

Je bestelt en betaalt de loopbaancheque online bij VDAB of telefonisch op 0800.30.700. Elke cheque omvat 4 uur loopbaanbegeleiding. Je kunt dus maximum 2 cheques aanvragen. Contacteer ons gerust voor meer info.

Als er te veel sollicitanten zijn, moet het anders

Loopbaanbegeleider Michel Piedfort weet waarover hij spreekt. Hij werd vroeger makkelijk voor een gesprek uitgenodigd, hij mocht vaak voor een tweede keer komen maar dat laatste gesprek kreeg hij vaak niet.

Hij is daarna op een totaal andere manier gaan solliciteren. Zijn ervaring deelt hij heel graag met jou.

Sterker solliciteren zit hem vaak in heel kleine dingen die iedereen kan leren en zich snel eigen kan maken.

Scroll naar top