Selecteer een pagina

Medewerkers waarderen: 2 makkelijke en gratis manier om medewerkers te waarderen

Waardering, we vragen het niet maar hebben het allemaal wel eens nodig. Medewerkers waarderen kan makkelijk door een gemeende dank je wel te zeggen voor hun inzet. Zo blijkt uit onderzoek. Een dank je wel zeggen is bovendien gratis en geeft mensen een veel beter gevoel dan een financiële beloning.

Gebrek aan waardering

Gebrek aan waardering is de meest gehoorde klacht van werknemers die ongelukkig zijn in hun job.

Werknemers vinden het niet leuk als hun inspanningen voor vanzelfsprekend worden aangenomen. Sta daarom als werkgever eens even stil bij wat je werknemers allemaal doen en dank hen daarvoor.

 

Dank je wel zeggen

Dank je wel dat je er bent. Dank je voor het werk. Dankzij jou hebben we dit kunnen doen. Heb je er al bij stil gestaan hoe vaak of hoe weinig je dank je wel zegt.

Probeer minstens 1 keer per maand elke medewerker te bedanken voor zijn inzet of prestatie op het werk.

Maak je waardering concreet en specifiek. Je zegt dus beter: ‘Piet, het voorstel voor de nieuwe lay-out zag er schitterend uit’ dan ‘Piet, je bent goed bezig’

Medewerkers beschouwen je waardering dan als een beloning voor hun inspanningen. Het zal ze aanmoedigen om zo verder te doen.

 

Advies en feedback vragen

Een tweede manier om mensen op een makkelijke manier te waarderen is om hun advies of feedback te vragen. Zo toon je dat je hen vertrouwt en verstandig genoeg acht om jou verder te helpen.

Je creëert tegelijk een sfeer van verbondenheid. Mensen voelen zich niet alleen uitvoerder van hun job maar ervaren dat zij effectief bijdragen tot het succes van het geheel.

Bovendien zul je merken dat dankzij de feedback cultuur nieuwe ideeën kunnen ontstaan die zelfs sterker zijn dan de aanvankelijk aangebrachte suggesties.