loopbaanbegeleiding is denktechniek

Loopbaanbegeleiding is denktechniek

Loopbaanbegeleiding is denktechniek waardoor je makkelijker keuzes maakt in je job en leven omdat je zelfvertrouwen toeneemt. Deze techniek kan iedereen aanleren. Ga je meer aandacht geven aan je hart of je brein? Hoe doe je dat? En waarom

Loopbaanbegeleiding versus jobbegeleiding

Veel mensen denken dat loopbaanbegeleiding vooral jobbegeleiding is, zegt Michel Piedfort van Algida. Bij jobbegeleiding staat het aanbrengen van vacatures en solliciteren centraal. Bij loopbaanbegeleiding vertrekken wij van wat de coachee wil. Als mensen hun droomjob nog niet kennen, zullen we ook nagaan hoe die job er uit ziet.

Loopbaanbegeleiding is denktechniek naar meer geluk in je werk en privé

Vandaar dat er vertrokken wordt van nadenken. Dit wil zeggen de tijd nemen om stil te staan om daarna verder te kunnen.

Om het met een cliché te zeggen. We gaan eerst even achterom kijken om daarna vooruit te gaan.

Voelen, denken en doen

Naast het denken, komt bij goede loopbaanbegeleiding ook heel wat voelen te pas. Hoe voel jij je in de huidige situatie?

Veel werknemers vertellen dat ze eigenlijk alles hebben. Ze zijn best tevreden met hun salaris, hun collega’s zijn meestal best OK en de jobinhoud valt mee. Het kan altijd beter maar…. Ondanks alles voelt het niet goed.

Bij loopbaanbegeleiding leer je hoe je dat voelen meer centraal kunt zetten. In plaats van het denken op de voorgrond te zetten, krijgt voelen de meeste aandacht. Eens mensen deze klik hebben gemaakt, valt er heel veel stress weg. Het doen kan beginnen. Dit is het werken naar die droomjob.

Je droomjob vinden betekent niet altijd van job veranderen

Je droomjob uitoefenen kan samen gaan met het uitoefenen van dezelfde job. Net omdat je het voelen centraal stelt, ga je anders met vervelende situaties uit je job om gaan.

Voor een aantal mensen zit de droomjob wel in het zoeken naar een nieuwe uitdaging. Het opmerkelijke is dat mensen dankzij de denktechniek van loopbaanbegeleiding niet langer bevreesd zijn om de stap naar dat onbekende te zetten. Ze nemen vol goede moed de stap.

Denkwijze blijf je toepassen

Het toffe aan de denkwijze van loopbaanbegeleiding is dat je hem altijd zal blijven toepassen. Loopbaanbegeleiding is een positief oplossingsgerichte coaching. In plaats van stil te staan waarom iets niet lukt, leg je voortaan de focus op de mogelijkheden die er wel zijn.

Proces … vandaar meerdere bijeenkomsten

Net omdat je naar een andere manier van denken gaat, trekken we 4 tot 7 uur uit. Anders denken leer je niet op 5 minuten.

In het begin wordt dit proces ook wel eens als traag ervaren. De grote sprong vooruit merk je na een paar sessies.

Neem makkelijker beslissingen door meer zelfvertrouwen

Als je de denktechniek van loopbaanbegeleiding toepast, groeit je zelfvertrouwen enorm. Het wordt dan voor jou veel makkelijker om beslissingen te nemen zonder dat ze angst inboezemen.

Bij traditionele jobbegeleiding vertrekt men vanuit de vacature. Het tekenen van een contract is belangrijk. Er wordt geleerd om je in allerlei bochten te wringen om toch maar aan alle voorwaarden te voldoen.

Wie dankzij loopbaanbegeleiding anders denkt, zal zeggen: welke job wil ik, waaraan moet die werkgever voldoen en hoe laat ik hem voelen dat hij blij mag zijn dat ik voor hem wil werken.

Resultaten en gedragsverandering na loopbaanbegeleiding

De resultaten na loopbaanbegeleiding zijn daarom ook immens.

• Meer zelfvertrouwen, een groter geloof in jezelf dat alles echt in orde komt.
• Een grotere assertiviteit door te durven op te komen voor jezelf.
• Minder stress
• Je gaat meer doseren
• Je kunt jezelf beter organiseren, plannen en prioriteiten stellen
• Je ervaart meer rust
• Je voelt je oprecht gelukkiger in je werk en privéleven

 

Tarieven life coaching versus loopbaanbegeleiding

Wie een life coach of business coach privé inschakelt, betaalt tussen de 75 euro en 250 euro per uur. Als je de websites en het inhoud van de programma's bekijkt, dan komen deze in grote lijnen overeen met het programma van loopbaanbegeleiding van Algida.

Het grote verschil is dat het programma van Algida met loopbaancheques van de Vlaamse overheid betaald kan worden omdat Algida aangesloten is bij erkende coachingcentra en loopbaancentra van VDAB. Dit wil zeggen dat je de eerste 7 uur persoonlijke coaching krijgt aangeboden voor slechts 80 euro. Je betaalt in 2 keer aan VDAB/Edenred. De eerste keer betaal je 40 euro voor 4 uur. De tweede keer betaal je 40 euro voor 3 uur.

Wie gratis en vrijblijvend meer info wil, neemt best contact op met Michel via mail.

 

Scroll naar top