Laat je werkgeluk niet afhangen van een toekomstige onzekere situatie

Laat je (werk)geluk niet afhangen van een onzekere toekomstige situatie want dan blijf je gewoon afwachten.

Dus niet:
* als ik later op pensioen ben, dan ga ik dit doen
* als mijn baas promotie krijgt, dan krijg ik zeker iemand waar ik beter mee opschiet
* als de werken rond de ring van Antwerpen voorbij zijn in 10 jaar, dan zoef ik vlot naar mijn werk
* als ....

Je (werk)geluk zoek je beter in de dingen die je elke dag beleeft, in het hier en nu. Wat maakte jou vandaag blij?
* Heb je tijd genomen voor jezelf (om even je benen te strekken),
* of een kopje koffie te drinken omdat het kon,
* met je geliefde even de natuur opgesnoven of samen in de zetel gehangen?
* of gewoon even tijd genomen om de natuur in te gaan?
* ...

Hoe belangrijk is werk voor jou?

bb

Hoe belangrijk is werk voor jou? Komt het op de eerste, tweede, derde of laatste plaats. Zelfs al staat het op de laatste plaats, dat mag.

Tegelijk vertoef je toch 40 uur per week op je werk. Je kunt dan maar beter een aangename job kiezen want anders wordt het moeilijk om ze vol te houden. Wat is voor jou belangrijk zodat je het minder erg of zelfs plezierig vindt om 's morgens naar je job te vertrekken. Zijn het je collega's, is het de vrijheid, is het de variatie in het werk, ...?

Als je het wil uitschreeuwen maar niemand hoort je

werkgeluk

Je bent op je werk aangekomen en het lijkt op een bijzonder vervelende dag uit te draaien. Je wil het uitschreeuwen maar niemand ziet je innerlijke woede of irritaties. Wat doe je dan?

Blijf jij het opkroppen? Het is op deze momenten dat je motivatie voor het werk begint te dalen. Ga daarom na wat er scheelt. Wat maakt dat het voor jou een kutdag wordt. Voel jij jezelf onbegrepen, genegeerd, minder gewaardeerd, .... Als je eerst een idee hebt van je gevoelens rond de situatie, dan ga je bewuster met de situatie omgaan. Je laat het dan niet meer zo maar op je af komen.

Er zijn tientallen redenen waarom jij die irritaties niet uit. Als je naar aanleiding van deze kutdag besluit om van job te veranderen, dan kan het heel goed zijn dat je van de regen in de drup komt. Net omdat je de dieperliggende oorzaak van je ongelukkig voelen op het werk niet opgelost hebt. Daarom raden we aan om eerst hier naar te kijken en daarna pas keuzes te maken.

Daarom is persoonlijke begeleiding net zo interessant. In plaats van te blijven piekeren of zoeken naar oplossingen, schakel je de hulp in van een professional die niets anders doet dan mensen met gelijkaardige problemen helpen.

Herontdek je werkplezier met persoonlijke begeleiding

beter in je vel met Michel

Ben je dat stukje werkgeluk kwijt? Algida loopbaanbegeleiding is aangesloten bij erkende loopbaancentra van VDAB waardoor jij persoonlijke begeleiding krijgt met loopbaancheques van de Vlaamse overheid. Hierdoor betaal je amper 40 euro voor 4 uur loopbaanbegeleiding.

De sessies gaan door via beeldbellen, bij je thuis of bij ons op kantoor te Antwerpen (Sudermanstraat of Italiëlei). Afhankelijk van je keuze komen wij 2 tot 4 keer samen. Je kunt de loopbaancheque alleen via de website van VDAB aanvragen en betalen. Je betaalt dus zelf niets aan je loopbaanbegeleider.

Problemen op je werk? Mail me dan

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.
Scroll naar top