kilometervergoeding 2020-2021

Kilometervergoeding 2020-2021 daalt

De nieuwe forfaitaire kilometervergoeding  bedraagt 0,3542 euro per kilometer vanaf 1 juli 2020 tot 30 juni 2021. Dat zegt de nieuwe omzendbrief van de fiscus. Zowel werknemers, freelancers als zelfstandigen hanteren dit bedrag voor beroepsmatige verplaatsingen in opdracht van hun werkgever of klant.

De daling is het gevolg van de dalende brandstofprijzen tijdens de maand mei. Vorig jaar was de kilometervergoeding nog 0,3653 euro per kilometer.

De vergoeding geldt voor auto’s, motorfietsen en bromfietsen.

De maximale kilometervergoeding op jaarbasis die je als zelfstandige of werkgever mag uitkeren per individu is in principe 24.000 euro per jaar. Dat komt overeen met iets meer dan 67.000 gereden kilometers per jaar.

(lees verder onder de banner) Algida Programma

Hoe kun je de kilometervergoeding uitbetaald krijgen

Je boekhouder of werkgever heeft een document nodig waarop je de kilometervergoeding berekent.

Om discussies te vermijden, wordt aangeraden dat je bijhoudt wanneer je welke afstanden hebt afgelegd.

Op het document zet je de datum, de periode, het totaal aantal gereden kilometers, het totaal te betalen bedrag, je naam en je rekeningnummer.

Foefelen met kilometers

Het heeft geen zin om te foefelen met het aantal kilometers. Elke controleur kan makkelijk en snel via internet of een routeplanner nagaan hoeveel kilometers echt gereden worden.

Uiteraard kan het zijn dat je fout gereden bent of 2 of 3 kilometer bent moeten omrijden. Dit kan iedereen overkomen. Vermijd dat je systematisch elke keer overdrijft met het aanrekenen van de kilometers. Bij controle val je wellicht door de mand of de fiscus kan het teveel verwerpen.

Pas je kilometervergoeding 2020-2021 op je onkostennota aan

Omdat de kilometervergoeding daalt, pas je het bedrag best meteen aan. De fiscus aanvaardt vanaf juli alleen het nieuwe bedrag. Wat je te veel aanrekent, kan als salaris aanzien worden. Het gevolg is dat je op dit bedrag sociale bijdragen en belastingen moet betalen.

Scroll naar top