Hoe je job volhouden? Neem loopbaanbegeleiding

Als je wil blijven werken maar niet meer op deze manier

 • het feit dat je twijfelt
 • en dat je jezelf vragen stelt

...toont aan dat er iets dwars zit en dat je zelf niet opgelost krijgt

Daarom helpt loopbaanbegeleiding omdat je er samen met een professional naar kijkt die jouw blinde vlekken toont en oplossingen aanreikt

Bestel hier je loopbaancheque

Als iedereen zegt: je hebt gelijk maar je toch niet verder komt

Je hebt ongetwijfeld al veel met je vrienden, partner of kennissen over de problemen op je werk gepraat. De mensen rondom jou hebben je al goede raad gegeven en toch geraak je er niet uit. Dat komt omdat de meeste mensen vooral kijken naar de eerste oorzaak zonder rekening te houden met de dieperliggende aspecten.

Tijdens de loopbaanbegeleiding ga jij die ontdekken waardoor je wel mogelijkheden gaat zien.

Hoe kan loopbaanbegeleiding de problemen op je werk oplossen?

De stapel werk, de vervelende collega, de bedrijfscultuur of het management ga jij met 4 uur loopbaanbegeleiding niet oplossen.

Wat je in 4 uur wel kunt leren is anders met die situatie om te gaan zodat jij er minder last van hebt. Wat zie jij bijvoorbeeld wel zitten om die stapel werk te verkleinen? Hoe kun jij binnen de cultuur van het werk wél overleven?

Dat doen we door te gaan kijken naar wie jij echt bent, wat jij belangrijk vindt en hoe jij werkt. Iedereen die loopbaanbegeleiding volgt, ziet na het traject nieuwe kansen en durft stappen te zetten die men voordien onmogelijk achtte. Dat is de kracht van de loopbaanbegeleiding techniek.

Het geheim van loopbaanbegeleiding is dat jij gaat nadenken over dingen waarover jij wellicht al jaren niet meer bij hebt stilgestaan. Je maakt tijd samen met een professional omdat het nu belangrijk voor je is.

Loopbaanbegeleiding als denktechniek

algida loopbaanbegeleiding rijkevorsel

Loopbaanbegeleiding is immers een denktechniek die je oefent via gesprekken en oefeningen. Hierdoor durf je om dingen anders te bekijken. Dat anders bekijken, doe jij met de hulp van je coach.

Daarom krijg je de oefeningen op voorhand mee zodat je weet waarover elke sessie zal gaan. Je kunt dus van te voren over de antwoorden nadenken. Op basis van jouw antwoorden, komen de oplossingen naar boven. Jouw oplossing is een combinatie van:

 • anders werken: ontdekken welke insufficiënties in je werk gekropen zijn tijdens de jaren heen
 • jouw geloof dat wat je denkt, hoort en ziet correct is. Door jouw ervaring geloven wij dingen omdat wij ze meegemaakt hebben. De wereld verandert echter terwijl we onze ervaring echter onvoldoende aanpassen aan de nieuwe realiteit.
 • De confrontatie met jezelf. De dingen die jij vandaag onvoldoende inzet maar wel in jou hebt.

Je job volhouden dankzij loopbaanbegeleiding. Dit vertellen anderen over Algida

Algida heeft zeer goede Google reviews én veel 5-sterren. Daarom is de gemiddelde score ook 9,6 op 10. Hieruit blijkt dat onze aanpak beter is en daarom echt werkt.

  5 star review  Michel heeft me veel bijgeleerd over hoe ik mezelf het best promoot via het Internet

  thumb Ria Collet

  5 star review  Geeft goeie en concrete tips en maakt een stappenplan en volgt dit mee op. Michel heeft me wel wat bijgeleerd en brengt op een aangename manier ideëen aan.

  thumb Glenn Vanderstukken

  5 star review  Reeds verschillende kennissen en vrienden heb ik aangeraden met Algida contact op te nemen, toen ze een nieuwe uitdaging zochten. Met succes! Het juiste spoor wordt sneller gevonden met begeleiding van een professional. En dat is Michel!

  thumb Philip Van Raemdonck

  5 star review  Ik leerde Michel kennen via de loopbaanbegeleiding. Michel heeft me er terug bovenop geholpen, terug in mezelf doen geloven! Ik kan het iedereen alleen maar aanraden! Een topper! Ik volgde daarnaast ook de Webinar CV Tips en ook dat was weer een enorme hulp met de juiste tips en trics! Bedankt Michel!

  thumb Katia Maes

Loopbaanbegeleiding is heel concreet

Voor mensen die loopbaanbegeleiding niet kennen, komt deze vorm van persoonlijke begeleiding wel eens als abstract en wollig over.

Toch is loopbaanbegeleiding heel concreet. Omdat je op voorhand de vragen krijgt, vertrekken we vanuit voorbeelden uit jouw eigen werksituatie. Zo overstijgen we het theoretisch karakter en wordt alles meteen heel toepasbaar op jouw eigen situatie.

Daarom kun je loopbaanbegeleiding inzetten

 1. bij werken na burn-out & stress verminderen
 2. je job makkelijker volhouden
 3. om een beslissing te nemen: blijven of veranderen van werk
 4. of problemen met collega's of leidinggevenden aan te pakken
 5. en te ontdekken waarom jij altijd goed functioneerde in je job en het nu ineens moeilijker gaat

 

michel piedfort jobcoach rijkevorsel loopbaanbegeleiding algida

4 uur persoonlijke begeleiding voor €10/uur met de Vlaamse loopbaancheque

Jouw persoonlijke begeleiding wordt ondersteund door de Vlaamse overheid. Je kunt daarom de begeleiding alleen aanvragen via de overheid. Iedereen (werknemers, zelfstandigen en werknemers op ziekenkas) die 7 jaar werkervaring heeft, heeft recht op 7 uur loopbaanbegeleiding om de 7 jaar.

 1. Ga eerst naar VDAB.be/loopbaanbegeleiding om je loopbaancheque aan te vragen.
 2. Je registreert je of meld je aan.
 3. Klik daarna op loopbaancheque aanvragen.
 4. Je krijgt een e-mail van VDAB in je (spam)mailbox.
 5. Vervolgens betaal je 40 euro voor 4 uur loopbaanbegeleiding.
 6. Tenslotte krijg je de loopbaancheque van VDAB/Edenred toegemaild die je aan Algida overhandigt.

Ik raad je aan je eerste afspraak al vast te leggen van zodra je de loopbaancheque aangevraagd hebt. Zo kun je tot 2 weken sneller starten.

Michel Piedfort
Je loopbaanbegeleider
tel 0486 329 020 of e-mail

 

 

Benieuwd naar wat loopbaanbegeleiding voor jou kan doen? Vraag hier info & beslis later

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.

Algida is aangesloten bij deze erkende loopbaancentra van VDAB

acv puls
invia
Scroll naar top