holebi en loopbaanbegeleiding

Holebi en loopbaanbegeleiding

Hoe ga je als homo, lesbienne of transgender op met frustraties op het werk? Durf jij die ergernissen te uiten of krop je alles maar op?

Volgens Çavaria, de koepel van holebi's en transgenders is er vandaag meer dan ooit nood aan informatie en hulp over hoe met stress en psychische spanningen om te gaan en waar hulp te zoeken. Zij lanceren daarvoor 2 nieuwe websites. Op professioneel vlak kun je als holebi loopbaanbegeleiding volgen.

Nieuw: Lumi.be en Gendervonk.be

Op twee nieuwe websites Lumi.be en Gendervonk.be kunnen holebi’s en transgenders die worstelen met hun mentale gezondheid daarom voortaan terecht. Naast de website is er een gratis hulplijn 0800 99 533 en chatmogelijkheid.

Dat het met die mentale gezondheid niet altijd goed loopt blijkt uit de cijfers: 65 procent van de holebi's en 80 procent van de transgenders heeft ooit zelfdodingsgedachten gehad.

Op zoek naar jezelf

Holebi’s en transgenders zijn vaker op zoek naar zichzelf. Wie ben ik nu, waarvoor sta ik, wat vind ik belangrijk en hoe vind ik mijn draai in deze wereld.

Met de nieuwe websites is er alvast een goede informatiebron en doorverwijsluik naar professionele hulpverlening op privé-vlak.

Krijg gratis loopbaantips

Geef je voornaam en e-mailadres in. Je ontvangt de eerste tips in 10 minuten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Holebi’s en hun loopbaan

“Naast het privé-luik komen dezelfde identiteitsvragen op professioneel vlak vaak terug”, zegt loopbaanbegeleider Michel Piedfort.

“Pas ik wel in een bepaalde organisatie? Hoe out ik mij? Blijf ik op mijn werk toch maar beter in de kast? Zijn mijn ideeën op werkvlak verschillend of lopen ze toch meer gelijk met die van mijn hetero-collega’s?

Holebi’s, lesbiennes en transgenders kunnen daarom voor hun zoektocht naar hun professionele identiteit een beroep doen op VDAB loopbaancheques.

Vertrekkend van hun ergernissen en wat zij belangrijk vinden, wordt er dan gekeken hoe zij hun ideale job zien en hoe zij deze ergernissen kunnen overwinnen.

Loopbaanbegeleiding holebi’s en transgenders met andere klemtonen

Bij de loopbaanbegeleiding staat de vraag centraal hoe je gelukkig kunt worden in een job. Die invulling is bij holebi’s en transgenders anders waardoor de loopbaanbegeleiding totaal andere accenten krijgt”, aldus Piedfort.

Wie vragen heeft over zijn loopbaanbegeleiding kan daarom altijd langskomen voor een gratis gesprek.

 

Werken aan je loopbaan

Scroll naar top