werkbaarheidsmeting happyindex

Hoe werkbaar is het werk in je bedrijf. Stress op het werk

Hoeveel stress op het werk ervaren je medewerkers? En waar ben jij als werkgever tevreden mee? Is het OK als mensen meer dan 30 procent van hun tijd stress ervaren? Dat is meer dan 13 uur per week of 1,5 dag?

Meten is weten

Wie vandaag totaal geen idee heeft of medewerkers gelukkig zijn in hun job of stress ervaren, kan starten met een werkbaarheidsmeting via Happyindex.be. Er wordt dan per persoon na gegaan hoeveel tijd men zich per dag of week ergert of goed voelt op het werk.
Medewerkers houden bij wat men elke dag doet en koppelen hier een gevoel aan.

Van ergernissen tot stress

Iedereen stoort zich wel eens op het werk. En op zich is daar niets mis mee. Wanneer ergernissen blijven, wordt het stress. En stress wordt als minder positief ervaren omdat het een voedingsbodem is voor allerlei fysieke en mentale klachten.

Om stress aan te pakken, is het daarom enorm belangrijk dat men een duidelijker beeld krijgt van dagdagelijkse beslommeringen.

Hoe stress op het werk aanpakken

Op basis van een meting die je adhoc of permanent kunt houden, kun je het gesprek met een medewerker aangaan.

“Ik merk vaak dat voorbeelden dankzij de meting veel concreter worden en dat oplossingen zich makkelijker aanbieden”, zegt Michel Piedfort van Happyindex.be. “Je ziet zoals in de grafiek hierboven ook meteen wie het meeste in het rood gaat.”

Met de Happyindex krijg je naast grafieken die je meer inzicht geven in het ervaren stressniveau ook het activiteitenverslag. Zo weet je als HR verantwoordelijke meteen waarom iemand zich ergert en waaraan iemand zich stoort.

Wie langdurig meet, kan voor zichzelf ook nagaan wanneer mensen beginnen ziek te vallen.

Basis van retentiebeleid

De Happyindex kan door de inzichten over de werkbaarheid op het werk ingezet worden als basis voor het opzetten van een retentiebeleid.

Naast het onderzoek heb je onderbouwd cijfermateriaal om doelen te stellen, zie je rode draden van problemen waardoor het nemen van preventieve maatregelen makkelijker wordt.

Happyindex.be tot 60% subsidieerbaar met werkbaarheidscheque Vlaamse overheid

De meting van de werkbaarheid op het werk met Happyindex.be kan ook gebeuren met de steun van de Vlaamse overheid via de werkbaarheidscheque.

Voor meer info en gratis demo: Happyindex.be - Michel Piedfort - tel 0486 329 020

Scroll naar top