Selecteer een pagina

Hoe loopbaancheque voor loopbaanbegeleiding aanvragen

Wie een loopbaancheque voor 4 uur wil aanvragen, belt hiervoor best naar VDAB op het gratis telefoonummer 0800.30.700.

Bij VDAB zal men meteen nagaan of je recht hebt op loopbaancheques en voor hoeveel uur (4 of 8) op basis van een aantal eenvoudige vragen.

Om de loopbaancheque te kunnen toesturen zal VDAB daarom vragen naar:
1. naar je e-mailadres
2. je naam en voornaam
3. je rijksregisternummer

Vervolgens krijg je een paar dagen later via e-mail een bevestiging van je telefoongesprek met VDAB samen met een betaalverzoek van €40. Deze €40 is je eigen bijdrage in de kosten van de loopbaancheque.

 

Annuleren mogelijk

Als je uiteindelijk toch geen loopbaanbegeleiding wil volgen, dan doe je niets en word je aanvraag automatisch geannuleerd.

Als je binnen de week de €40 voor de loopbaancheque betaalt, dan krijg je enige tijd later de loopbaancheque via mail in pdf toegestuurd.

Je cheque blijft dan 1 jaar geldig te rekening van je eerste afspraak bij VDAB.

Na ontvangst cheque maak je de afspraak

Van zodra je de cheque gekregen hebt, neem je contact op met je loopbaanbegeleider Michel Piedfort op 0486 329 020 om je afspraak vast te leggen.

De begeleiding kan:

  1. in Antwerpen op de Italielei of bij je thuis (check op voorhand naar de mogelijkheden) als je in Antwerpen zelf woont
  2. zowel overdag als ‘s avonds. Ook in het weekend is loopbaanbegeleiding mogelijk.

Op het moment dat je belt om een afspraak vast te leggen, zal men vragen om de loopbaancheque via e-mail toe te sturen. Na het eerste gesprek, zal de loopbaanbegeleider de 2 nummers die op de cheque staan op de VDAB-website ingeven zodat VDAB weet dat je met de loopbaanbegeleiding gestart bent.

 

2 loopbaancheques van 4 uur per 6 jaar

Wil je na je eerste 4 uur direct de volgende 4 uur opnemen, dan bel je opnieuw naar VDAB en dan vraag je de tweede cheque aan.

Je krijgt opnieuw een mail met betaalverzoek. Na ontvangst van de tweede betaling krijg je dan de tweede cheque via mail.

Je neemt vervolgens opnieuw contact op met je loopbaanbegeleider voor de afspraken vast te leggen.