geen negatieve mensen ajb

Geen negatieve mensen ajb

Is jouw glas meestal half leeg of half vol? Als je eerder negatief bent ingesteld, hoe kom je dan alsnog positief over bij je werkgever?

Vandaag kijken meer en meer bedrijven naar de positieve ingesteldheid van hun medewerkers en sollicitanten bij de beoordeling. Bij Ikea en Google wordt er vooral naar dat positieve gezocht.

Tijdens het sollicitatiegesprek komt al heel snel naar boven als je veel over je werk piekert of in een negatieve spiraal zit.

Zelfs al wil je het niet, je werkgever hoort als je negatief bent

Mensen verraden zich vaak onbewust door de voorbeelden die ze tijdens het sollicitatiegesprek geven, het benoemen van hun zwakkere punten of wanneer ze uitleggen waarom ze van job willen veranderen.

Daarom oefenen we enorm veel op het overbrengen van een positieve boodschap, zegt Michel Piedfort, jobcoach bij Algida.

Met de juiste training wordt het voor iedereen veel makkelijker om positiever over zichzelf te praten en de baas de indruk te geven dat jij een zeer positief instelde persoon bent. Zo geef je aan iedereen de indruk dat voor jou het glas altijd half vol is in plaats van half leeg.

Waarom mondelinge training verkiezen boven online training?

Het is net omdat iemand je wijst op negatieve woorden en negatieve gedachten dat je jezelf sneller bewust wordt van hoe je overkomt, gaat Piedfort verder.

Daarna wordt er geoefend over hoe het anders en beter kan.

ūüē∂ Gratis 13 online testen

Welk kleurtype ben jij, welke job past je, ben je een toffe collega, ben je perfectionist, stresstest, hoe functioneer jij,...

We sturen je nooit spam en delen nooit je e-mailadres.
Lees meer in ons
privacybeleid.

Scroll naar boven