fulltime thuiswerk

Fulltime thuiswerk

Is fulltime thuiswerk mogelijk? Met andere woorden kun je zodanig veel geld verdienen dat je er een voltijdse baan van kunt maken en je huidige werkgever vaarwel kan zeggen? Ja, dat kan maar er zijn helaas geen zekerheden.

Thuiswerk is niet nieuw. Vandaag zijn er al heel veel beroepen die gewend zijn om hun inkomen volledig uit thuiswerk te halen. Vertalers werken al decennia lang volledig van thuis uit. Ook boekhouders, auteurs en grafisch vormgevers werken meestal van thuis uit.

Thuiswerk is niet nieuw

Nieuwer zijn de meer administratievere jobs die van thuis uit worden uitgevoerd en die vandaag nog meestal op kantoor worden gedaan. Denk bijvoorbeeld aan jobs als freelance secretaresse, hulp op de boekhouding of marketing.

Fulltime thuiswerk is voor wie wil, mogelijk. Als thuiswerkers zoek je doorgaans een beperkt aantal bedrijven. En het aantal is echt beperkt. Uit statistieken blijkt dat het meestal maar om 2 tot 10 bedrijven gaat.

Hoe snel vind jij de bedrijven die fulltime thuiswerk aan je willen geven?

De vraag is niet ‘is er vraag naar mijn dienst’ maar wel ‘hoe snel jij de bedrijven gaat vinden die van jouw diensten gebruik willen maken’?

In het begin ga je best actief op zoek naar bedrijven die thuiswerk uitbesteden. Dat kan via allerlei kanalen.

Ik ken thuiswerkers die hun klanten aan de schoolpoort ontmoeten, andere thuiswerkers komen hun klanten tegen op beurzen of seminaries. Nog andere thuiswerkers sturen e-mails of checken thuiswerk vacatures op jobsites.

Fulltime thuiswerk

Doorgaans is het zo dat wie fulltime thuiswerk doet voor meerdere bedrijven werkt. Het komt bijna nooit voor dat iemand fulltime van thuis uit voor 1 bedrijf werkt.

Nochtans is dit het droomscenario van de meeste starters: werken van thuis uit alsof je een werknemer op kantoor bent. Alleen de plaats is anders.

Bijna alle thuiswerkers hebben hun fulltime job bij elkaar gebreid door voor meerdere bedrijven binnen eenzelfde periode te werken. Zo werken zij bijvoorbeeld 10 uur per week voor bedrijf A, 5 uur voor bedrijf B, 20 uur voor bedrijf C, 3 uur voor bedrijf D, … De volgende week zullen de uren per bedrijf verschillen in functie van het werk van dat moment.

Scroll naar boven