tarieven freelancers 2

Freelance tarieven bepalen

Gratis webinar freelance tarieven

Hoe bepaal je nu je freelance tarieven? In het gratis webinar krijg je hier meer informatie over. Wat is haalbaar & realistisch?

Je krijgt een overzicht van de freelance tarieven per functiegroep.

Het webinar verloopt online via beeldbellen (Zoom). Na inschrijving krijg je op de dag van het webinar een link via mail. Je kunt ook inloggen via de menubalk bovenaan op Algida.be

Data

  • woensdag 1 september van 20u tot 20u30: prijs gratis
  • woensdag 29 september van 19u tot 19u30: prijs gratis
  • passen deze data je niet, boek dan je individuele sessie van 30 minuten à €30,25 of 1 uur à €60,50 inclusief btw. Je krijgt dan advies op maat
  • of neem loopbaanbegeleiding starten als freelancer voor 4 uur à €40 inclusief btw. Het bepalen van je freelance tarief is dan mee in het traject opgenomen
Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.

Je freelance tarieven bepalen bij de opstart van je zaak, hoe doe je dat? Je hoort van alles. De ene zegt dat je minstens 75 euro per uur moet vragen of je scheurt je broek? Van een ander hoor je dat men 35 euro per uur vraagt en nog iemand anders krijgt zogezegd 135 euro per uur.

Tenslotte kom je iemand tegen die je aanraadt om geen uurprijzen te vragen als freelancer maar een projectprijs te hanteren. Wat is het nu?

Welke factoren bepalen mee de freelance tarieven?

1. Welk type van activiteit doe jij?
2. Wie is jouw potentiële klant?
3. Waar ga jij werken?
a. Thuis of op kantoor bij de klant
b. In Brussel, Zichem of Parijs
4. Wat is je ervaringsniveau?
5. Wat vragen je collega-concurrenten?
6. Hoe zit het met jou commerciële vaardigheden?
7. Hoeveel vraag is er naar jou dienst?
8. Is er een tekort aan freelancers binnen hetgeen jij aanbiedt?
9. Welke kosten dien je in rekening te brengen?
10. Hoeveel geld heb jij nodig om van te leven?

Oppassen met copy pasten van freelance tarieven

Loopbaanbegeleiding Antwerpen Algida

"Een tarief zo maar overnemen omdat je buurman dat tarief hanteert, is niet de beste strategie. Belangrijker is om te achterhalen waarom die buurman dat freelance tarief gebruikt", zegt loopbaanbegeleider Michel Piedfort die ook de oprichter is van Freelancenetwork.be. Hij begeleidde al honderden startende freelancers.

Van uurtarief naar stukprijs of projectprijs?

Het is inderdaad zo dat heel wat beroepen geen uurtarieven gebruiken. Zij maken een totaalprijs zonder dat je als klant weet hoeveel tijd aan de freelance opdracht besteedt. Meestal komt dit omdat bedrijven op voorhand willen inschatten wat de totale prijs zal zijn.

Het risico op vertragingen en een meerprijs willen ze immers zelf niet lopen. Dat betekent dus dat jij als freelancer op voorhand het proces en de duurtijd van het werk goed moet kunnen inschatten. Anders scheur je inderdaad je broek.

Scroll naar top