Ergernissen en frustraties op het werk. Ga na hoe erg jij er aan toe bent met je eigen happyindex van Happyindex.be

Inzicht krijgen in waar je jezelf structureel aan ergert of wat jou echt blij maakt, doe je voortaan met de Happy Index.

Door elke dag 1 of 2 keer bij te houden wat je leuk en minder leuk vindt op je werk of privé, ga je bewuster worden van je energiegevers en energievreters, zegt initiatiefnemer Michel Piedfort. Na 30 dagen krijg je fantastische resultaten.

Je geeft je activiteiten in en een score van 1 tot 6 waarbij 1 staat voor een slecht gevoel en 6 voor een super blij gevoel.

Je ziet zo bijvoorbeeld hoeveel tijd je per week verspilt of nuttig besteedt. Je ontdekt welke activiteiten je meer kunt doen om jezelf beter te voelen en welke activiteiten je best vermijdt.

Het is een zeer goede oefening voor wie zich minder goed voelt in zijn vel maar dit niet altijd kan duiden.

 

 

Gelukkig of ongelukkig op werk- en privévlak

Er zijn 4 belangrijke componenten. Je kiest eerst of je activiteiten betrekking hebben op je werk of in je privé-leven.

Daarna ga je deze activiteiten punten geven door de gekleurde mannetjes aan te vinken. Het resultaat van je dag wordt onderaan de lijst weergegeven.

Gratis website Happy Index

De website is gratis waardoor hij voor iedereen toegankelijk is. Uit de resultaten kun je voor jezelf  heel veel nuttige informatie halen.

Ben je tevreden met 2 uur ergernissen per dag?

Je krijgt als resultaat naast de Happy Index maandgrafiek ook grafieken die je inzicht geven in je meest ergerlijke dagen, wanneer je vooral frustraties ervaart en hoeveel uur ergernissen je hebt.

Als blijkt dat je jezelf 2 uur per dag ergert op het werk, ben je hier dan tevreden mee? Wordt het dan geen tijd om uit te kijken naar iets anders als deze ergernissen blijven?

Als je elke dag doodmoe van je werk thuis komt en je ontdekt via de HappyIndex.be hoe dit komt, dan wordt het veel makkelijker om acties te ondernemen om je situatie aanzienlijk te verbeteren.

Krijg gratis loopbaantips

Geef je voornaam en e-mailadres in. Je ontvangt de eerste tips in 10 minuten

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook evoluties zijn belangrijk

Het cijfer bij activiteiten dat je geeft, is een heel subjectief iets. Maar als je 3 maanden elke dag nauwgezet alles bijhoudt, dan zie je wel interessante evoluties. Gaf je jezelf op het werk vroeger een 8 op 10 en vandaag is dit een 6, dan zie je wel duidelijk een trend.

Je kunt dan gaan kijken wat er ondertussen veranderd is zodat het voor jou makkelijker wordt om terug naar die 8 op 10 te streven.

Als werknemer is het super belangrijk dat je duidelijk kunt weergeven wat je echt graag doet in je job en wat niet. Hoe beter je dit kunt benoemen, hoe makkelijker het wordt om een aantal taken in vraag te stellen of te heronderhandelen met je werkgever.

Bedrijven kunnen de Happy Index inzetten als preventiemiddel naar verzuim of burn-out beleid. Wie na een langdurige ziekte terug op het werk komt en een Happy Index bijhoudt, gaat vanaf dag 1 weergeven waaraan hij zich gestoord heeft. Net omdat men de dingen noteert, kan men ze later makkelijk gaan consulteren en benoemen. Het ongelukkige gevoel dat men wel eens heeft, wordt dan veel makkelijker gekoppeld aan een situatie, een taak, een proces of een naam van een collega.

 

Zelfdiscipline

Je hebt wel wat discipline nodig om elke dag alles in te geven. “Toch raden we aan om dit nauwgezet 1 tot 2 keer per dag te doen. Dan zit alles nog heel vers in je geheugen. Uit ervaring weet ik dat mensen na drie dagen al moeite ondervinden om een gevoelen te koppelen aan taken of jobs op het werk”, gaat Piedfort verder.

 

Meten is weten

Het principe van de Happy Index is simpel: meten is weten. Door bij te houden wat je leuk vindt en wat niet, ga je een statistiek aanleggen om daar later dingen uit te leren. Het concept komt overal terug: denk maar in een garage voor auto’s waar alles gemeten wordt, prestaties van atleten of patiënten bij dokters.

 

Resultaten

Je krijgt als resultaat naast de Happy Index maandgrafiek ook grafieken die je inzicht geven in je meest gelukkige dagen, wanneer je vooral gelukkig of ongelukkig bent en hoeveel tijd per dag je ongelukkig bent.

Als blijkt dat je jezelf 2 uur per dag ergert op het werk, ben je hier dan tevreden mee? Wordt het dan geen tijd om uit te kijken naar iets anders?

Als je elke dag doodmoe van je werk thuis komt en je ontdekt via de HappyIndex.be hoe dit komt, dan wordt het veel makkelijker om acties te ondernemen om je situatie aanzienlijk te verbeteren.

 

Werken aan je loopbaan

Scroll naar top