ongelukkig op werk

Een op twee ongelukkig op zijn werk

Eén op twee voelt zich ongelukkig op zijn werk door gebrek aan waardering of slechte balans werk-privé. Dat blijkt uit onderzoek van Agilitas. Eén op de tien ervaart dat gevoel zelfs dagelijks.  Eenmaal op het werk is het nog erger. Bijna zestig procent van de Belgen voelt zich daar meer dan één keer per maand slecht, bij één op de tien is dat dagelijks zo. Als belangrijkste redenen geven we onder meer een gebrek aan waardering, strakke deadlines, stress onderweg naar het werk of een slechte werk-privébalans. Het potentieel voor coaches is daarom nog enorm. Daarom heeft Algida Loopbaanbegeleiding ook een eigen opleiding tot loopbaancoach.

Potentieel voor loopbaancoaches

De mogelijkheden voor loopbaancoaches zijn dan ook enorm. Als men 100 werknemers ziet, zijn er bijna 50 ongelukkig op hun job.

Uit de cijfers van VDAB blijkt bovendien dat wie loopbaanbegeleiding volgt, zeer tevreden. Meer dan 85 procent raadt loopbaanbegeleiding aan. De belangrijkste troef van loopbaancoaches is dat zij mensen anders naar hun werk kunnen laten kijken. Hierdoor maakt het gevoel van ongelukkig zijn plaats voor meer tevredenheid.

Een grote groep van werknemers blijft na een traject dan ook vaak op zijn huidige job. Ze zijn assertiever, kunnen makkelijker grenzen stellen, kennen zichzelf beter en gaan opnieuw met volle overtuiging en plezier naar hun job.

(lees verder onder de banner) Algida Programma

Onvoldoende bekend

Eén van de redenen waarom zoveel mensen ongelukkig blijven op hun job is dat men onvoldoende durft te veranderen. Daar zit het werk voor heel wat loopbaancoaches, zegt Michel Piedfort. van Algida. Dankzij coaching maak je mensen weerbaarder en toon je hen dat er wel andere mogelijkheden zijn.

Ongelukkig op het werk

1. 51% van de Belgen heeft regelmatig negatief gevoel op het werk
2. 10% voelt zich zelfs elke dag slecht omwille van het werk
3. 26% heeft zondagavond al slecht gevoel omdat hij/zij maandag moet werken
4. 73% onderneemt nog geen stappen om op zoek te gaan naar een nieuwe job

Top 5 redenen van ongelukkig zijn op het werk

1. Ik voel me niet gewaardeerd: 14%
2. Strakke deadlines: 13%
3. Veeleisende klanten: 12%
4. De weg van en naar het werk is stresserend (files, openbaar vervoer): 12%
5. Work-life balance is niet in evenwicht: 12%

Word loopbaancoach in 3 maanden

Omwille van het grote potentieel, biedt Algida Loopbaanbegeleiding een opleiding loopbaancoach aan. De opleiding is zeer praktisch en kan ook online gevolgd worden.

Dankzij de opleiding krijg je tools mee waardoor mensen zich gelukkiger gaan voelen op hun werk, kun je hen testen laten uitvoeren waardoor men beter weet welke richting men uit wil en welke jobs beter bij hen past.

Vraag info

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.

Om over na te denken

Het filmpje hieronder verklaart waarom mensen best hulp zoeken als ze hun job haten. Kijk tot het laatste want daar zit de kern van de zaak.

Scroll naar top