cv maken

Een goede cv maken voor meer jobinterviews. 5 CV tips

Krijg je te weinig jobinterviews in verhouding tot het aantal verstuurde cv’s? Dan is je cv niet overtuigend genoeg. De recruiter ziet dan onvoldoende waarom jij de beste kandidaat bent. Met deze tips over een cv maken doe je het beter.

"Ik zie vandaag vooral nog cv’s zoals wij dat op school geleerd hebben. Al die cv’s vertrekken vanuit wie ben ik en leggen bijna nooit de link naar de nieuwe werkgever. Om deze reden krijgen veel geschikte sollicitanten geen interviews. Zeker als men van sector of functie wil veranderen", zegt loopbaanbegeleider Michel Piedfort.

Een betere cv maken met deze cv tips

1. Vermeld bovenaan je cv in het kort waarom jij de geschikte kandidaat bent. Vat in een 5 tal regels samen waarom men jou best uitnodigt.
2. Zet de meest relevante informatie bovenaan. Kent men jou niet, dan hoef je de cv niet met je contactgegevens te starten.
3. Maak je cv vanuit het standpunt van de werkgever. Bekijk zijn vacature en ga na wat hij zoekt. Ga bij jezelf na welke ervaring je hebt opgedaan bij elk punt en verwijs er naar als je de vorige werkgevers opsomt. Som dus niet zo maar op wat je bij elke werkgever gedaan hebt.
4. Vermeld alleen relevante informatie. Je hebt ongetwijfeld al zeer leuke en uitdagende projecten gedaan waar je trots op bent. Maar als de nieuwe werkgever de link tussen deze projecten en zijn functie niet ziet, dan vermeld je het beter niet.
5. Heb je geen beroepservaring, zoek dan naar relevante voorbeelden in je privé-leven.

Som niet gewoon op wat je bij je vorige werkgever gedaan hebt

In plaats van gewoon op te sommen wat je bij elke werkgever gedaan hebt, kun je beter de vacature van de nieuwe werkgever bij de hand nemen en je eigen cv op basis hiervan gaan samenstellen, gaat Michel verder.

De HR verantwoordelijke gaat zo sneller zien waarom jouw profiel beter aansluit in vergelijken met andere kandidaten.

Je cv vergt dan van jou wel wat meer inspanningen maar als je hierdoor meer sollicitaties hebt, is het extra werk meer dan de moeite waard.

Het grote voordeel van deze nieuwe cv is, dat je tegelijk ook al veel beter voorbereid bent op het sollicitatiegesprek. Dat zegt ook Kristine die haar cv met hulp van Algida aanpaste: “Met een andere kijk op vacatures en het maken van mijn CV ben ik heel wat wijzer geworden. Soms confronterend, maar steeds een eye-opener waar je iets mee bent. Ik durf nu meer aan op een sollicitatiegesprek en verkoop mezelf ook op een open en eerlijke manier”, schrijft ze op Google review.

Je cv maken met hulp van Algida

Wil je hulp met je cv, dan kun je Algida Loopbaanbegeleiding hiervoor inschakelen. Tijdens ons gesprek hebben we je cv, je motivatiebrief of mail en de vacature nodig waarop je wil reageren. Je cv maken kan tijdens een traject van loopbaanbegeleiding met VDAB loopbaancheques of je boekt 1,5 uur.

Of volg een van de gratis webinars over jobs vinden of cv-tips.

Scroll naar top