Deze lichamelijke klachten zeggen dat je job je uitput

De eerste alarmsignalen van het lichaam die je vertellen dat je job je uitput lijken onschuldig maar zijn het totaal niet.

Niet tot rust komen

Er zijn 3 belangrijke alarmbellen die iedereen voor zichzelf makkelijk kan ontdekken die je maanden of jaren op voorhand al vertellen dat je job niet werkbaar meer is. Althans: dat je lichaam het tempo niet aan kan.

  1. Meer dan 1 uur nodig hebben als je thuis komt om te recupereren van het werk
  2. Slapeloosheid en concentratieverlies
  3. Pas je 2de vrije dag van het weekend het gevoel krijgen om tot rust te komen

Oorzaken

Met een beetje geluk liggen de belangrijkste oorzaken van dit alles niet in je job zelf. Files en de digitalisering zijn enorme afknappers om gemotiveerd te blijven.

Bij de digitalisering denken we dat we altijd en overal bereikbaar moeten zijn. Zo checken heel wat mensen tijdens hun vrije tijd, dus ook in het weekend of op vakantie) hun werkmail of berichten in werkgerelateerde whatsappgroepen.

Bij de files krijgen we een gevoel van tijdverlies waardoor de motivatie voor onze job vermindert.

 

Negeren van lichamelijke klachten

Wie lichamelijke klachten negeert, zal merken dat ze na verloop van tijd verergeren of verdwijnen. Als klachten verdwijnen, komen er andere klachten in de plaats.

Het is alsof het lichaam zegt: dit rood lampje werkt niet, we zetten een ander rood lampje op.

Oorzaken aanpakken

De enige oplossing om de lichamelijke klachten op te lossen is door ze aan te pakken. Leg jezelf op dat je werkmail tijdens vakanties en weekends niet bekijkt of alleen de avond voor je nieuwe werkdag bekijkt.

Denk na hoe je het filerijden voor jezelf aangenamer kunt maken zodat je jezelf niet ergert. Is het openbaar vervoer een alternatief voor de auto? Je bent misschien even lang onderweg maar je lichaam kan rusten terwijl bij auto rijden je toch gefocust blijft op de weg.

ūüē∂ Gratis 13 online jobtesten

Welk kleurtype ben jij, welke job past je, ben je een toffe collega, ben je perfectionist, stresstest, hoe functioneer jij,...

We sturen je nooit spam en delen nooit je e-mailadres.
Lees meer in ons
privacybeleid.

Scroll naar boven