Bijverdienste starten

makkelijker door afschaffing attest bedrijfsbeheer

Bijverdienste starten makkelijker door afschaffing attest bedrijfsbeheer

Wie de cursus bedrijfsbeheer volgde, kreeg vaak heel theoretische kennis voorgeschoteld vanuit een financieel oogpunt (wat is BTW, hoe BTW berekenen, hoe mijn kostprijs berekenen, hoe een balans lezen, etc) terwijl het belangrijkste luik (hoe krijg ik mijn product verkocht) veel minder aandacht kreeg.

Het nadeel van verplichte cursussen is dat mensen gewoon studeren voor het vodje papier maar de kennis achteraf niet gaan toepassen, zegt Michel Piedfort. Bijverdieners hebben bovendien bijna geen investeringen en het risico op falen is zeer klein als men zich goed op voorhand over alle aspecten informeert.

 

Makkelijker dromen realiseren

Wie vanaf 1 september wil starten, kan dus direct klanten zoeken van zodra men een btw-nummer heeft.

Het geeft de mensen de mogelijkheid om er direct in te vliegen en te ervaren welke mogelijkheden ondernemen geeft.

Ik ben destijds zelf ook als bijverdiener begonnen, gaat Piedfort verder. Ik zou de sprong anders nooit durven zetten hebben. Dat is ondertussen al meer dan 20 jaar geleden. De tijd vliegt.

Ondersteuning blijft mogelijk

Starters kunnen nu rekenen op ondersteuning via het systeem van loopbaanbegeleiding. Dat bestond vroeger niet.

 

In dit systeem krijgen starters 4 tot 8 uur persoonlijke begeleiding die hen doet nadenken over hun jobdoel (wat wil je bereiken in die nieuwe job), hoe wil je die droom realiseren, waarom wil je starten, wat is voor jou belangrijk, ga je dit combineren met je huidige job, wie zijn je klanten en hoeveel ga je verdienen, etc…

Ook mensen die er van dromen om iets bij te verdienen maar nog niet weten wat ze kunnen doen, kunnen ondersteuning krijgen. In het programma van loopbaanbegeleiding kun je ook ontdekken wat jouw echt talent is om van daaruit de best passende bijverdienste te zoeken.

Begeleiding loopbaan

In het loopbaanbegeleiding programma krijg je 4 tot 8 uur persoonlijke begeleiding. Het programma is ondersteund door VDAB. Je betaalt slechts €10 per uur aan VDAB. Bel voor meer info naar 0486 329 020 of mail.

Door deze goedkope loopbaanbegeleiding aan te bieden, wil de overheid mensen alle kansen bieden om makkelijker hun dromen te realiseren

Wat krijg je bij een persoonlijke begeleiding bij je opstart?

uur begeleiding

maanden geldig

€/uur EIGEN bijdrage

loopbaancheques

Met de steun van

Andere artikels voor meer werkplezier

 

1 + 6 =