dodow

Beter slapen, minder piekeren met dodow

Het is dus de bedoeling dat je tot rust komt door je ademhaling af te stemmen op het ritme van de beweging van de lichtbol. Omdat je jezelf focust op de bol, denk je niet langer meer aan het werk. Tegelijk vertraag je de ademhaling en val je uiteindelijk in slaap.

Het toestel heb je vanaf 40 euro en is verkrijgbaar bij Coolblue, Amazon, Bol.com. Er is ook een app die je downloadt via de smartphone.

Piekeren, wakker liggen is belangrijke stressfactor

Wakker liggen is een enorme stressfactor Uit onze onderzoeken zijn piekeren en wakker liggen één van de belangrijkste signalen van werkstress.

Radio 2 testte Dodow uit, het werkt

Het radioprogramma De Inspecteur op Radio 2 testte Dodow uit. Het programma staat bekend voor zijn kritische insteek. Dodow werkt, was hun conclusie.

Andere middelen om te stoppen met piekeren

Psychologen en experten raden ook piekermomenten en piekerboekjes aan om te stoppen met piekeren. Piekeren wordt zo een ritueel. Je laat het alleen toe op vaste momenten en jij houdt de controle.

Opstaan en even iets anders doen, is ook een optie omdat je de focus van je gedachten dan even op iets anders legt.

Wakker liggen van je werk

Heel vaak spelen er dieperliggende factoren mee die het piekeren over je werk versterken. Via loopbaanbegeleiding kun je hier meer vat op krijgen zodat je de echte oorzaak ontdekt en kunt aanpakken. Pieker je veel, blijf er dan niet mee zitten en vraag hulp.

Bespreek met je leidinggevende, preventie-adviseur of externe loopbaanbegeleider wat je zorgen baart. Praten is vaak de eerste stap om je probleem aan te pakken.

 

 

Scroll naar top