ja-maar-mensen

Andere mindset voor meer werkplezier

Kom jij op het werk vooral 'ja, maar....' mensen tegen of ben je zelf eerder een 'ja-maar' mens? Dan mis je heel wat kansen op het professioneel vlak. 'Ja, maar....'-mensen komen over als klagers en zagers, ook al hebben ze gelijk.

Hoe ga je van 'ja, maar...' naar 'ja, ik kan ...'. Ook dat is loopbaanbegeleiding. Tijdens mijn loopbaanbegeleiding buigen we de problemen die je ziet om naar mogelijkheden zodat jij je werkplezier opnieuw vindt.

Hoe ja-maar mensen herkennen?

Als iets op het werk niet lukt? Leg jij de schuld bij de ander of zoek je naar mogelijkheden? Een ja-maar mensen zal eerder de schuld/oorzaak bij de ander leggen.

De oorzaak van het probleem ligt dan bij de ander, de file, het computersysteem, je collega's, je baas, de klant, de veranderende maatschappij, de werkdruk of de moeilijke tijden?

Met een andere mindset, ga jij op zoek naar mogelijkheden om het anders te doen? Hoe kun jij die file vermijden of ervoor zorgen dat jij minder last hebt van de file? Hoe kun je er voor zorgen dat jij je minder stoort aan die collega of die werkdruk? Ook dat is loopbaanbegeleiding.

Mindset ... leer anders naar dingen kijken of er mee om te gaan en krijg meer werkplezier

Je kunt je afvragen waarom jij jezelf toelaat dat een file je dag verknoeit? Wat win je er mee? Welk resultaat levert het je op als je roept tegen de computer omdat hij niet doet wat jij wil?

Door je kijk op een aantal dingen aan te passen, krijg je zoveel extra rust dat een groot deel van je stress vanzelf verdwijnt. Tegelijk gaan mensen je als een veel aangenamere collega ervaren omdat je minder als een zeurpiet overkomt.

Het gevolg is dat je ook meer kansen krijgt.

Een andere mindset met loopbaanbegeleiding

stress coach michel piedfort

Je mindset aanpassen vergt oefening en tijd. We hebben 7 uur tijdens de loopbaanbegeleiding om hieraan te werken. Uit ervaring weet ik dat dit meer dan tijd genoeg is.

Eens je bewust bent dat een aantal problemen te herleiden zijn tot mindset, ga je automatisch hier anders naar kijken. Daarna ga je mijn technieken toepassen die ik je aanleer om anders hiernaar te kijken.

Ik pas hiervoor de principes van cognitieve training en Cohen toe. Dit toepassen op jouw eigen leven vergt oefening maar het geeft je levenslang plezier.

Wil je weten meer weten hoe dit werk, neem dan gerust contact met me op.

Michel Piedfort
Je loopbaanbegeleider
tel: 0486 329 020

Scroll naar top