Wie ging in de fout?

Andere mindset voor meer werkplezier

Als iets op het werk niet lukt? Leg jij de schuld bij de ander of zoek je naar mogelijkheden? Een andere mindset voor meer werkplezier ook dat is loopbaanbegeleiding

Het is heel makkelijk om de verantwoordelijkheid of de schuld altijd bij een ander te leggen. Leg jij de schuld bij de ander, de file, het computersysteem, je collega's, je baas, de klant, de veranderende maatschappij, de werkdruk of de moeilijke tijden?

Of ga jij op zoek naar mogelijkheden om het anders te doen? Hoe kun jij die file vermijden of ervoor zorgen dat jij minder last hebt van de file? Hoe kun je er voor zorgen dat jij je minder stoort aan die collega of die werkdruk?

Mindset ... leer anders naar dingen kijken of er mee om te gaan en krijg meer werkplezier

Je kunt je afvragen waarom jij jezelf toelaat dat een file je dag verknoeit? Wat win je er mee? Welk resultaat levert het je op als je roept tegen de computer omdat hij niet doet wat jij wil?

Door je kijk op een aantal dingen aan te passen, krijg je zoveel extra rust dat een groot deel van je stress vanzelf verdwijnt. Tegelijk gaan mensen je als een veel aangenamere collega ervaren omdat je minder als een zeurpiet overkomt.

Het gevolg is dat je ook meer kansen krijgt.

Een andere mindset met loopbaanbegeleiding

stress coach michel piedfort

Je mindset aanpassen vergt oefening en tijd. We hebben 7 uur tijdens de loopbaanbegeleiding om hieraan te werken. Uit ervaring weet ik dat dit meer dan tijd genoeg is.

Eens je bewust bent dat een aantal problemen te herleiden zijn tot mindset, ga je automatisch hier anders naar kijken. Daarna ga je mijn technieken toepassen die ik je aanleer om anders hiernaar te kijken.

Ik pas hiervoor de principes van cognitieve training en Cohen toe. Als je dit Googlet, dan begrijp je wellicht waarover het gaat. Het leren toepassen op jouw eigen leven, dat vergt oefening. Dan is het bijzonder handig als je een begeleider hebt die je telkens attent maakt dat je opnieuw in je valkuil dreigt te stappen.

Wil je weten meer weten hoe dit werk, neem dan gerust contact met me op.

Michel Piedfort
Je loopbaanbegeleider
tel: 0486 329 020

Scroll naar top