ongelukkig in job ondanks jobinhoud OK

17 Redenen waarom jij ongelukkig bent in je job zelfs al is de jobinhoud OK

Wat doe je als je de job op zich graag doet en je toch ongelukkig bent in je job? Kan dat? Ja. Wellicht liggen een van deze oorzaken aan de basis, zegt Michel Piedfort van Algida Loopbaanbegeleiding.

De jobinhoud is maar een aspect van werken. Werken betekent immers ook dat je jezelf kunt inpassen in een structuur, dat je gelooft in de cultuur van het bedrijf en dat je met andere mensen kunt samenwerken.

17 redenen waarom het vaak toch niet lukt in de job?

1. Te veel verantwoordelijkheid op je nemen of toegekend krijgen
2. Geen of onvoldoende grenzen stellen
3. Te weinig verbindende communicatie technieken
4. Gebrek aan assertiviteit, geen hulp durven vragen.
5. Onzichtbaar zijn
6. Jezelf belemmeringen opleggen die je meekrijgt uit je kindertijd (je moet … presteren, hard werken, je best doen, onderaan beginnen, overuren doen om op te klimmen, …)
7. Slechte onderlinge relaties op het werk of pesten op het werk
8. Negatief denken
9. Te afwachtend zijn, niet proactief zijn, onvoldoende oplossingsgericht denken
10. Te veel oplossingsgericht denken zonder behoeftes werkgever te kennen
11. Te weinig zelfvertrouwen hebben, onderschatten van je kunnen
12. Overschatten van jezelf: als ik ziek val, wordt het werk niet gedaan. Als ik er niet ben, draait het hier niet meer
13. Geen waardering voelen of jezelf te afhankelijk maken van waardering
14. Minder goed timemanagement waardoor je de stapels niet weggewerkt krijgt
15. Onvoldoende doelen stellen: te hoge doelen stellen of geen tussendoelen stellen waardoor er nooit kleine overwinningen te vieren zijn
16. Paplepels meesleuren: jezelf belemmeringen opleggen. Gedachten zoals: ik durf dat aan baas niet te vragen omwille van ontzag, ik wil niet storen, het diploma is alles, ik ben maar ….
17. Botsende waarden: wat jij belangrijk vindt in je leven komt niet (meer) overeen met de waarden van het bedrijf

Hoe los je dit nu op?

Volgens Michel Piedfort zijn er voor elk van deze oorzaken meerdere goede benaderingswijzen om dit probleem aan te pakken.

De aanpak vergt eerst bewustwording bij jezelf en daarna training om een aantal nieuwe gewoontes aan te leren. Omdat het hier vaak gaat over het aanleren van een gedrag, reken je best op een aantal weken of maanden.

Is van job veranderen een goed idee?

Van job veranderen zonder iets aan de onderliggende oorzaken van je ongelukkig gevoel te doen, lost je probleem niet op. Probeer eerst je probleem op te lossen op je bestaande werk. Als de situatie daarna nog niet betert, dan kun je alsnog overwegen om van job te veranderen.

Wie gewoon van job verandert, loopt het risico om in een nieuwe werkomgeving met dezelfde problemen geconfronteerd te worden.

Probleem aanpakken met loopbaanbegeleiding

“Tijdens de loopbaanbegeleiding leer je deze dieper liggende oorzaken aan te pakken en op te lossen”, gaat Piedfort verder.

“Daarom geeft loopbaanbegeleiding zo'n goede resultaten omdat het ook een persoonlijke groei is waarbij je deze nieuwe vaardigheden krijgt die je heel je leven meedraagt en toepast in zowel je privé- als beroepsleven.

De loopbaanbegeleiding is momenteel een gesubsidieerde persoonlijke coaching waarbij men spotgoedkoop persoonlijke hulp krijgt dankzij de tussenkomt van de Vlaamse overheid. Zowel technisch werklozen, werknemers, mensen met burn-out die nog niet ontslagen zijn als zelfstandigen kunnen er gebruik van maken.

Scroll naar top