Selecteer een pagina

1 op 3 wil minder overuren – het goede voornemen voor 2019

Blijven we met zijn allen toch te veel overuren kloppen? 31 procent van de Belgen wil in 2019 zich meer aan de werktijd houden en minder overuren presteren. Zo blijkt uit een onderzoek van Tempo-Team. De extra vrije tijd moet vooral naar het gezin gaan.

 

Minder piekeren over het werk

Populairste job voornemens

32%

minder piekeren over het werk

31%

je houden aan de werkuren

27%

meer tijd voor gezin

25%

betere balans werk privé

1 op 4 van de ondervraagden wil een betere balans tussen werk en privé, 27 procent wil meer tijd vrij maken voor het gezin en 32% wil minder over het werk piekeren.

Qua cijfers kan dit tellen, zegt loopbaanbegeleider Michel Piedfort. Het onderzoek toont nog maar eens aan dat wij een goede job belangrijk vinden want waarom zou je er anders over piekeren.

Tegelijk voelen we aan dat we anders moeten gaan werken als we het willen volhouden tot aan ons pensioen.

Gepieker stijgt met ouder worden

Werknemers tot 35 jaar zien de toekomst rooskleuriger tegemoet dan hun oudere collega’s. Zij zijn nog heel ambitieus en geloven in verandering.

Bij de 35 plussers is de situatie anders. Door hun ervaring komen ze vaak in de situatie dat nieuwe bazen voor de tweede of derde keer met mirakeloplossingen op de proppen komen die door eerdere bazen al tevergeefs werden uitgeprobeerd. Zij vrezen dan meestal dat dit ook nu weer niet zal helpen en worden verweten tegen verandering te zijn.

Ontdek de onduidelijke en verborgen mechanismen

van recrutering, cv’s, rare werkgeverslogica en eigen verlangens

voor een betere job … met Algida loopbaanbegeleiding