1 op 3 heeft werkstress

Bijna 37 procent van de Vlaamse werknemers heeft last van stress. Een op de zeven flirt zelfs met een burn-out. Dat meldt de Tijd. De krant baseert zich op cijfers van de SERV. Verder blijkt dat nauwelijks een op de twee werknemers zijn job nog werkbaar vindt. Er is duidelijk een grote behoefte aan meer coaches, stelt Algida.

De SERV doet om de drie jaar een onderzoek naar hoeveel plezier werknemers aan hun job beleven, hoeveel kansen ze krijgen om bij te leren, hoe goed ze werk en gezin kunnen combineren, en of ze ziek of overspannen raken.

Nooit waren de resultaten zo slecht. Van de 13.000 ondervraagde werknemers gaf iets minder dan de helft aan een job te hebben die werkbaar is.

Meer werkstress

De belangrijkste reden ligt in de gestegen werkstress. Meer dan 1 op 3 van de werknemers heeft er last van stress. Een op de zeven gaat zelfs richting burn-out. Hierdoor raken heel wat werknemers gedemotiveerd en gaat de balans tussen werk en privé uit evenwicht.

(lees verder onder de banner) Algida Programma

Nood aan begeleiding en meer coaches

Er zijn verschillende manieren om dit probleem aan te pakken, stelt Michel Piedfort van Algida Loopbaanbegeleiding

  1. Werken aan de cultuur in het bedrijf. Dit is vaak een project van lange duur omdat je hiervoor een ganse organisatie moet meekrijgen
  2. Werknemers motiveren om te werken aan persoonlijke groei zodat zij anders met werkstress kunnen omgaan. Dit kan met loopbaanbegeleiding waarbij men 4 tot 7 uur persoonlijke begeleiding krijgt. Meestal kan men zelfs gebruik maken van loopbaancheques van VDAB waardoor de eigen bijdrage van werknemers amper 40 euro is voor de eerste 4 uur.
  3. De job van loopbaancoaches bekender maken. De meeste werknemers kennen nog geen loopbaancoaches waardoor ze ook geen hulp gaan zoeken. Daarom organiseert Algida een opleiding loopbaancoach.
Scroll naar top